Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετά το σκέπαστρο και πάγκοι στον Άη Μαθιά

Τοπικά πρωταθλήματα
06 Μαρτίου 2018 / 18:28
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να ασχοληθεί επίσημα ο Δήμος Κέρκυρας ώστε να «μαζέψει» κάπως τα γήπεδα που έχουν τόσα προβλήματα,

θα ήταν όνειρο στις μέρες μας και σίγουρα δε φαίνεται να το ζούμε. Όχι ότι δε θέλει, αλλά δεν μπορεί οικονομικά να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες και μόνο μετά από πολύ «γκρίνια» μπορεί να έχουμε μια μικροεπέμβαση.  Έτσι, τα σωματεία έχουν πάρει τη θέση της Δημοτικής αρχής και τα περισσότερα έχουν ρίξει χρήμα για να μπορέσουν να έχουν ένα αξιοπρεπές γήπεδο, που τουλάχιστον θα είναι καθαρό και λειτουργικό.
Κάτι τέτοιο γίνεται και στον Άη Μαθιά. Εκεί οι άνθρωποι του ΟΦΑΜ τη φετινή σεζόν, φρόντισαν αρχικά να σκεπάσουν το μεγαλύτερο μέρος της εξέδρας για να μη βρέχονται οι φίλαθλοι που πάνε να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια. Πέραν αυτού είχαν τα 3-4 τελευταία χρόνια, τους πάγκους που κάθονται οι αναπληρωματικοί παίκτες και ο γιατρός του αγώνα σε τριτοκοσμική κατάσταση, αφού με σπασμένα πλεξιγκλάς, κάθε άλλο παρά προστασία προσέφεραν, ειδικά τον χειμώνα που στα περισσότερα ματς βρέχει. Μια κατάσταση πραγματικά δύσκολη για όλους, με τον ΟΦΑΜ να κάνει εκκλήσεις για βοήθεια, αλλά επειδή εδώ είναι Κέρκυρα, αν δε βάλεις το χέρι σου τίποτε δε γίνεται. Έτσι οι άνθρωποι της ομάδας και της Ακαδημίας, φρόντισαν να φτιάξουν τους πάγκους του γηπέδου, φυσικά με δικά τους έξοδα και προσωπική δουλειά δίνοντας μια ακόμη καλύτερη εικόνα. Και τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί εκεί γίνονται αρκετά ματς, υπάρχει μια ιστορική ομάδα, αλλά και μια ακαδημία με πάρα πολλά παιδιά που αξίζουν καλύτερων εγκαταστάσεων.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια