Κυριακή 02.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γεμίζει το ρόστερ του ΑΟΚ, με αβέβαια αποτελέσματα

ΑΟΚ Κέρκυρα
06 Φεβρουαρίου 2018 / 17:20
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο τεχνικός του ΑΟΚ, δείχνει να στηρίζεται αρκετά στην παλιά φουρνιά της ομάδας,

αφού από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου χρησιμοποίησε στη Λιβαδειά, από την αρχή τον Ρόλε και έβαλε σαν αναγκαστική αλλαγή στη θέση του Ιωάννου που αποχώρησε τραυματίας, τον Αντέτζο. Από τους παίχτες που ήρθαν με μεταγραφή, προς το παρόν μόνο ο Ρόλε έχει κερδίσει θέση βασικού, ενώ οι μεταγραφές της τελευταίας εβδομάδας για τον ΑΟΚ, Μενικάλι και Λέκοβιτς είναι στη διάθεση του Γιάννη Μαντζουράκη για το παιχνίδι με την Ξάνθη.
Η ομάδα που χρειαζόταν παίκτες ποιοτικούς και έτοιμους να πλαισιώσουν την ενδεκάδα, θα πρέπει να δώσει χρόνο προσαρμογής κάποιων νεομεταγραφέντων, όπως ο Γκράσι που έπαιξε ένα ματς και τραυματίστηκε, ο Μυτίδης, ο Γεωργακόπουλος, ο Ρόλε που δείχνει να κερδίζει θέση στην ενδεκάδα, ενώ Λέκοβιτς και Μενικάλι, θα φανεί αν ο προπονητής τους δείξει εμπιστοσύνη και αν είναι έτοιμοι να βοηθήσουν.
Η αναμέτρηση στην Ξάνθη είναι πολύ σημαντική, μιας και ο βαθμός που πήρε στην Κρήτη ο Απόλλωνας άφησε την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη προτελευταία να αναζητάει πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα, αφού ο Απόλλωνας παίζει εντός έδρας με τον Λεβαδειακό και πιθανόν να ξεφύγει κι άλλο, αν δεν πάρει αποτέλεσμα ο ΑΟΚ.
Γεγονός είναι ότι αν από τους επτά νέους παίκτες, δεν μπορέσουν οι μισοί τουλάχιστον να είναι «ενδεκαδάτοι» και να κάνουν τη διαφορά, τα πράγματα δε θα είναι εύκολα, αφού μετράει ποιοτικά η επιλογή στις μεταγραφές και όχι ποσοτικά. Το είδαμε και το καλοκαίρι, όπου οι ξένοι παίκτες που ήρθαν με προοπτικές, όπως οι Ντε Βάργκας, Μπάουμαν και Νούνιες, απογοήτευσαν και δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει στους παλιούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα γι’ αυτή την αγωνιστική περίοδο, έκανε επτά και πάει για όγδοη μεταγραφή τον Ιανουάριο, ενώ πήρε δέκα το καλοκαίρι (Σοϊλέδη, Αναστασίου, Μπαλάφα, Γιαννακόπουλο, Κολοβούρη, Μπάουμαν, Νούνιες, Βάργκας, Νόκα, Αρτυματά) συνολικά δηλαδή 17 μεταγραφές, αλλά πέραν του τερματοφύλακα Γιαννακόπουλου και του Σοϊλέδη που έφυγε, κανείς άλλος δεν κέρδισε θέση βασικού, αν εξαιρέσουμε Αρτυματά και Μπαλάφα που εναλλάσσονται στη θέση του Αμυντικού χαφ. Ουσιαστικά η περσινή ομάδα έχει «τραβήξει» το κουπί, αφού από τις 9 μεταγραφές του καλοκαιριού, βοήθησαν οι τέσσερις και από τις οκτώ τωρινές, ίσως δύο ή τρεις να βοηθήσουν στο μέτρο που έχει ανάγκη η ομάδα. Ο χρόνος θα δείξει αν οι 18 συνολικά παίκτες ήταν σωστή επιλογή. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια