Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκος Ριγανάς: Η ομάδα κυνήγησε το όνειρο

Χάντμπολ
01 Φεβρουαρίου 2018 / 18:27
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί η ήττα να πικραίνει μια ομάδα, ειδικά όταν με νίκη γράφεις ιστορία, αλλά όμως υπάρχει και ο ρεαλισμός

και οι άνθρωποι που ξέρουν να εκτιμούν και δεν πετάνε στα σύννεφα. Σίγουρα στεναχώρησε τους ανθρώπους του Φαίακα, η ήττα  από τον Αερωπό Έδεσσας και ο αποκλεισμός από το final-4 του κυπέλλου, αλλά είναι όλοι προσγειωμένοι και αντιλαμβάνονται ότι η υπέρβαση δεν μπορούσε να γίνει απέναντι σε μια τόσο δυνατή ομάδα. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο ματς αυτό με έξι τέρματα, εκ των προπονητών και αρχηγός της ομάδας Νίκος Ριγανάς, αφού δήλωσε ευχαριστημένος από την ομάδα, ζήτησε το αυτονόητο, η ομάδα να κοιτάξει μπροστά. Και αυτό γιατί έχει να κυνηγήσει την άνοδο στην Α1 και την Κυριακή πάει στην Αλεξανδρούπολη να αντιμετωπίσει τους Κύκλωπες και εκεί πρέπει να στραφεί η προσοχή.
Ο αρχηγός της ομάδας του Φαίακα μετά το ματς είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ήταν ένα δύσκολο ματς, κόντρα σε μια αθλητική ομάδα όπως είναι ο Αερωπός. Σκοπός μας ήταν να κάνουμε μια γιορτή για την Κέρκυρα και το χάντμπολ και το καταφέραμε. Το γήπεδο γέμισε. Μπήκαμε στο ματς φοβισμένα, όπως και με τον Φοίβο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει ο Αερωπός και με εννέα γκολ διαφορά. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά ότι πρέπει να μπούμε πιο δυνατά και καταφέραμε να φτάσουμε την διαφορά στα πέντε γκολ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί η ομάδα δείχνει τα πατήματά της και κυνήγησε το όνειρο, κόντρα σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Στόχος μας πλέον είναι το πρωτάθλημα. Έχουμε ένα ματς μπροστά μας και κοιτάμε αυτό».
 
Ευχαρίστησε τον κόσμο του ο Φαίακας
 
Δύσκολα μια ομάδα στο νησί μπορεί να έχει τέτοια στήριξη σαν αυτήν που είχε και η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Φαίακα. Και αυτό γιατί έχει κερδίσει τους φιλάθλους του νησιού με το πάθος, την ποιότητα, και την αγωνιστικότητά της. Η διοίκηση της ομάδας, βλέποντας τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο και να στέκεται δίπλα της, εξέδωσε ευχαριστήριο και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.
«Ευχαριστούμε τους 500+ Κερκυραίους φιλάθλους που για άλλη μια φορά γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό του ΕΑΚ και δε σταμάτησαν λεπτό να ενθαρρύνουν τους αθλητές της ομάδας μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας φτάσαμε μέχρι τους 8 του κυπέλλου και διεκδικήσαμε επάξια την είσοδό μας στο Final 4 με όλους εσάς στο πλάι μας. Δυστυχώς ηττηθήκαμε 19-25 από τον Αερωπό Έδεσσας, μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία. Στόχος μας παραμένει η άνοδος στην Α1. Δύναμη μας η στήριξη σας!»
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια