Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επένδυση σε εγκαταστάσεις και Ακαδημία

Ολυμπιάδα Καρουσάδων
01 Φεβρουαρίου 2018 / 18:25
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπάρχουν σωματεία στα τοπικά πρωταθλήματα που ξοδεύουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, πληρώνοντας παίκτες καλούς ή και «γυρολόγους»

για να μπορέσουν να πετύχουν τον σκοπό τους για μια σεζόν και… «βλέπουμε». Υπάρχουν και άλλα που επενδύουν στις ακαδημίες και στις εγκαταστάσεις, αφού έτσι επιτελούν διπλό έργο. Το πρώτο είναι η αξιοποίηση των παιδιών της περιοχής, που παράλληλα βοηθά στο να στραφεί η νεολαία στον αθλητισμό και ο δεύτερος είναι ότι η αδιαφορία της πολιτείας και η έλλειψη χρηματοδότησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αντισταθμίζεται από την προσωπική δουλειά και τα χρήματα των παραγόντων. Εκεί τα λεφτά πιάνουν τόπο, σε αντίθεση με μια εφήμερη επιτυχία η οποία κοστίζει και κάθε χρόνο θα χρειάζεται και περισσότερα χρήματα ή απλά θα γκρεμιστεί.
Στις Καρουσάδες και στην Ολυμπιάδα οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια επενδύουν στις εγκαταστάσεις και στις Ακαδημίες. Αφού φρόντισαν να έχουν ένα γήπεδο λειτουργικό και ανθρώπινο, με τέντα στην εξέδρα, φτιαγμένα και περιποιημένα αποδυτήρια, τώρα φτιάχνουν και αποδυτήρια ξεχωριστά για να μπορούν να στεγαστούν οι ακαδημίες, αφού εκεί βλέπουν ότι έχει μέλλον το σωματείο.
Μάλιστα η συμφωνία με την Ακαδημία ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, έχει δώσει άλλο χρώμα στην  προσπάθεια αυτή, αφού πέραν των δικών της παιδιών από όλο το νησί γίνεται μια επιλογή (και με προπονητές από την ομάδα της Θεσσαλονίκης) και δουλεύουν με το πρόγραμμα του δικεφάλου του Βορρά. Μάλιστα επισκέπτονται και τη Θεσσαλονίκη ή τη Βόρεια Ελλάδα για τουρνουά με αντίστοιχες ακαδημίες και παιδιά που ξεχωρίζουν έχουν την δυνατότητα μετά από τεστ να ενταχθούν και να μείνουν στην Θεσσαλονίκη για προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ. Τόσο στο θέμα της βελτίωσης όσο και των εγκαταστάσεων, η επιλογή των ανθρώπων της Ολυμπιάδας είναι σίγουρα η καλύτερη δυνατή και μακάρι όλες οι ομάδες να επενδύουν έτσι ακριβώς.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια