Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανεβάζει την ομάδα η συμμετοχή του Τουράμ

ΑΟΚ Κέρκυρα
30 Ιανουαρίου 2018 / 18:36
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρσι ήταν ο MVP της ομάδας, φέτος είχε πολλά προβλήματα και ένας τραυματισμός ουσιαστικά τον άφησε έξω για όλο τον πρώτο γύρο,

αλλά η θέλησή του να επανέλθει και να βοηθήσει, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μόνο θετική αποδεικνύεται. Και μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό να μην μπόρεσε να ξεχωρίσει, αφού παρασύρθηκε από τη μετριότητα όλης της ομάδας, όμως με τον Πλατανιά, τα έκανε όλα και ήταν βασικός συντελεστής στην κατάκτηση των τριών βαθμών.
Καμία ομάδα δε στηρίζεται σε έναν μόνο παίκτη και κανείς δεν κέρδισε μόνος του ένα παιχνίδι. Όμως όλα αυτά που έκανε ο Ροζέριο Τουράμ κόντρα στον Πλατανιά, είναι αξιοσημείωτα. Άλλωστε η δήλωση του πρώην (πλέον) προπονητή του Πλατανιά ότι «ο Τουράμ ήταν ασταμάτητος και κέρδισε όλες τις μάχες», τα λέει όλα.
Ο Βραζιλιάνος στράικερ του ΑΟΚ ήταν μακράν ο κορυφαίος του ματς, αφού κέρδισε πέναλτι και το αξιοποίησε, ενώ πέτυχε και το άλλο γκολ της ομάδας. Είχε δοκάρι και ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Πλατανιά σε μια εξαιρετική απόκρουση,  πέρασε μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Γεωργίου και ανάγκασε τον Βάντερσον να τον ανατρέψει και να αποβληθεί. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες στο έδαφος και στον αέρα, κέρδισε πολλά φάουλ, έτρεξε και πίεσε αφόρητα τους αμυντικούς, έδωσε και την ψυχή του στο ματς. Δυο γκολ, δοκάρι, συμμετοχή στην αποβολή παίκτη του αντιπάλου και τόση δουλειά στην επίθεση ήταν αρκετά για να θεωρείται με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.
Πέραν αυτού για όσους δεν ξέρουν, ο Τουράμ μετά την επέμβαση που έκανε και τον άφησε τρεις μήνες έξω, δεν είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, αλλά αυτό δεν τον επηρέασε να τρέξει περισσότερο από κάθε άλλον.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο  που κάνει ακόμη πιο σημαντική την προσφορά του. Το τελευταίο διάστημα υποφέρει από πόνους στη μέση που δεν του επιτρέπουν να κινείται όπως θέλει. Μάλιστα αγωνίζεται με ένεση και είναι χαρακτηριστικό πως μετά το παιχνίδι, οι ενοχλήσεις ήταν τόσο έντονες που δεν μπορούσε να μιλήσει.
Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκφραστικός, στο 2ο γκολ, καθώς γονάτισε και έδειξε ψηλά ευχαριστώντας τον Θεό που επέστρεψε γερός, με την ελπίδα ότι η ατυχία του παρελθόντος, δε θα εμφανιστεί ξανά. Άλλωστε το μήνυμα το είχε και τυπωμένο στη 2η φανέλα που είχε  εσωτερικά.
Αυτή η εμφάνιση δείχνει αν μη τι άλλο, ότι με έναν τέτοιο Τουράμ σε ματς όπως με Λεβαδειακό, Λάρισα και Λαμία, που η ομάδα είχε ισάριθμες ισοπαλίες, θα μπορούσε τουλάχιστον σε δύο από τα τέσσερα ματς να κερδίσει και να μην είχε το άγχος του υποβιβασμού. Επειδή όμως στο πρωτάθλημα δεν μετράνε τα «αν», η συνέχεια και η μάχη που έχει να δώσει ο ΑΟΚ με τέτοιον Τουράμ μόνο νικηφόρα μπορεί να είναι.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια