Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ευχαριστώ» του Θιναλιακού στον κόσμο. Συγχωροχάρτι στον Φονσέκα

Τοπικά πρωταθλήματα
18 Ιανουαρίου 2018 / 18:24
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αλήθεια είναι ότι δε μας είχε συνηθίσει ο Θιναλιακός να έχει δυνατή έδρα και κυρίως πολύ κόσμο δίπλα στην ομάδα.

Όμως, όταν μια ομάδα πάει καλά, λειτουργούν όλα άψογα και έχει παίκτες από την περιοχή, μπορεί να κάνει αυτό που έχει πετύχει ο Θιναλιακός. Φέτος ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα και περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά και δείχνει ότι θέλει πάρα πολύ να φτάσει ψηλά, στον τίτλο και στη Γ΄ Εθνική. Άλλωστε μια μόνο φορά πέρασε «νερά» η ομάδα της Αχαράβης, είκοσι χρόνια πριν όταν έπαιξε στη Δ΄ Εθνική με προπονητή τότε τον Νταμίρ Σπίτσα.
Στο τελευταίο ματς στους Αυλιώτες η ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει, έμεινε στο 0-0 και τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή στη 2η θέση. Όμως ο κόσμος την ακολούθησε και το Δ.Σ. έβγαλε ευχαριστήρια ανακοίνωση που αναφέρει:
«Το Δ.Σ. του  Α.Σ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ ευχαριστεί τους φίλους της ομάδας του που κατέκλυσαν με την παρουσία τις εξέδρες στο γήπεδο των Αυλιωτών για το τοπικό ντέρμπι, και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτό που κρατάμε απ' αυτόν τον αγώνα είναι ο φίλαθλος κόσμος του Θιναλιακού που ήταν δίπλα στην ομάδα της καρδιάς του για να τον στηρίξει. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην μας ικανοποίησε αλλά εμείς δεν το βάζουμε κάτω και συνεχίζουμε για τον στόχο μας. Φίλαθλοι είστε και θα είστε ο 12ος παίκτης της ομάδας μας κι ο λόγος για να συνεχίζουμε. Στη φετινή προσπάθεια που κάνει η ομάδα μας η παρουσία σας είναι απαραίτητη γιατί δίνει παλμό και δύναμη στους ποδοσφαιριστές μας να υλοποιήσουν τον στόχο μας».
Επίσης στο ματς αυτό λύθηκε και ένα θέμα που είχε προκύψει από την περασμένη βδομάδα όταν είχε διακοπεί η συνεργασία με τον Βραζιλιανό Φονσέκα λόγω παραπτώματος, αλλά το Δ.Σ. δέχθηκε την ειλικρινή συγνώμη του ποδοσφαιριστή, μιας και είναι ο αρχηγός και καλύτερος συγκριτικά παίκτης, και του έδωσε μια ακόμα ευκαιρία, αφού προέχει πρώτα και πάνω από όλα για το σωματείο το ήθος και η ευπρέπεια. Έτσι  συνεχίζει ο ποδοσφαιριστής που ήλθε ειδικά για τον Θιναλιακό στο νησί και λογικά δεν ήρθε «τσάμπα».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια