Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκάκι: Ξεκίνησε το 10ο ομαδικό πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων

Σκάκι
21 Δεκεμβρίου 2017 / 12:13

Στο Πρωτάθλημα παίρνουν μέρος οι 20 καλύτερες ομάδες της χώρας και φυσικά η ομάδα του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Φιλίππειον της Θεσσαλονίκης, το 10ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων. Στο Πρωτάθλημα παίρνουν μέρος οι 20 καλύτερες ομάδες της χώρας και φυσικά η ομάδα του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας.

Η ομάδα του ΣΠΖΚ ξεκίνησε με άσχημο αποτέλεσμα απέναντι στην περσυνή πρωταθλήτρια -και ήδη προπορευόμενη και στο φετινό- Σκακιστική Ακαδημία Χανίων. Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι η ομάδα μας, πέρα από τις σημαντικές ελλείψεις, λόγω ορισμού μόνο εργάσιμων ημερομηνιών για την διεξαγωγή των αγώνων, έφτασε στη Θεσσαλονίκη λίγα λεπτά πριν από την έναρξη των αγώνων, μετά από ένα ιδιαίτερα κουραστικό ταξίδι. Έτσι δεν κατόρθωσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε καμία σκακιέρα. Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν άρδην την επόμενη ημέρα. Η ομάδα αντιμετώπισε τη Σκακιστική Ακαδημία Μουδανιών και νίκησε με σκορ 5-1 κάνοντας μόνο 2 ισοπαλίες. Ιδιαίτερα θετικό ήταν και το γεγονός ότι τα παιδιά που έπαιξαν για πρώτη φορά, αντικαθιστώντας αυτά που δεν μπόρεσαν να έρθουν, έκαναν τις πρώτες τους νίκες σε Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα καλύπτοντας επάξια τα όποια κενά.

Έτσι νίκες έκαναν ο Φάνης Μουρίκης, ο Ιωσήφ Μοσχάτ, η Ευτυχία Σκορδίλη και η Θεοδώρα Παρίση. Επόμενος αντίπαλος ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης που διαθέτει μια εξαιρετικά αξιόμαχη ομάδα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 3-3 μετά από σκληρή μάχη που κρίθηκε στην ισοπαλία που απέσπασε ο Σπύρος Κολυτάς σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, σε μια παρτίδα που ήταν η τελευταία που τελείωσε από τις 120 που παιζόντουσαν στην αίθουσα. Νίκησαν ο Αλέξανδρος Λευθεριώτης, ο Ιωσήφ Μοσχάτ, ενώ ισοπαλία έκανε  η Θεοδώρα Παρίση. 

Σημαντική συμβολή στην πραγματοποίηση της αποστολής της ομάδας είχαν και οι χορηγοί. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας πρόσφερε εισιτήρια σε μειωμένη τιμή για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη, τόσο στα παιδιά της ομάδας όσο και στους συνοδούς. Επίσης η εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειες Κέρκυρας Α.Ε. πρόσφερε την εντυπωσιακή εμφάνιση με την οποία θα αγωνιστεί η ομάδα του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας.