Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή στις προπονήσεις

ΑΟΚ Κέρκυρα
05 Δεκεμβρίου 2017 / 16:32
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η βαριά ήττα στην Τρίπολη, ήταν λογικό να φέρει προβληματισμό στην ομάδα, αλλά αυτό που πείραξε κυρίως το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση,

είναι ότι η ομάδα δεν πάλεψε το ματς και ουσιαστικά δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Στις περιπτώσεις αυτές,  η ηρεμία και η σωστή αντιμετώπιση, η διαχείριση μιας τέτοιας ήττας, δε θέλει βιασύνες. Δεν μπορείς όμως να το αφήσεις έτσι, χωρίς να ζητήσεις να μην επαναληφθεί.
Η ομάδα έκανε την Κυριακή την αποθεραπεία της  και από τη Δευτέρα μπήκε πάλι στις προπονήσεις, αφού υπάρχει ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς την ερχόμενη Δευτέρα 11/12, κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Αλ. Βοσνιάδης ήταν πραγματικά «αγριεμένος» στην προπόνηση, τα έψαλλε στους παίκτες και για την εμφάνιση, αλλά και την εν γένει συμπεριφορά τους. Έχει παράπονα από αυτούς και ουσιαστικά τους έδειξε ότι η υπομονή τελειώνει. Μάλιστα τους επεσήμανε ότι πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ ως το τέλος του πρώτου γύρου, όπου απομένουν δυο πολύ δύσκολα ματς με ΑΕΚ εκτός και Ατρόμητο εντός και πρέπει να δείξουν συγκέντρωση για να μην γίνουν για όλους χειρότερα τα πράγματα.
Μάλιστα στην προπόνηση βρέθηκαν και άνθρωποι του Δ.Σ. που επίσης ξεκαθάρισαν ότι δε θα ανεχθούν άλλη τέτοια εμφάνιση όπως αυτή της Τρίπολης και ξεκαθάρισαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν δέχονται σαν δικαιολογία  την ταλαιπωρία της προηγούμενης μέρας, από το πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι.
Στην Τρίπολη πολλοί απόρησαν, αφού ο ΑΟΚ που έχει μόλις τρεις στόπερ στο ρόστερ και στην αποστολή ήταν μόνο οι δύο (Ιωάννου, Γρομητσάρης), γιατί έπαιξε ο Αρτυματάς αντί του Γρομητσάρη που έχει καθιερωθεί. Η απάντηση είναι ότι ο προπονητής αναγκάστηκε να κατεβάσει τέτοιο σχήμα αφού ο Γρομητσάρης ανέβασε πυρετό και δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να μαζέψει κάπως τα κακώς κείμενα στο κέντρο της άμυνας στη διάρκεια του ματς, προς το τέλος του α΄ μέρους πέρασε τον Σιόντη στο κέντρο της άμυνας για να «μαζέψει» την άμυνα, αλλά ούτε αυτός είναι κλασικός κεντρικός αμυντικός. Φάνηκε εδώ ότι το λάθος του καλοκαιριού, η ομάδα να μείνει με τρεις στόπερ, κάποια στιγμή θα το πληρώσει, έτσι στην Τρίπολη βρέθηκε μόλις με έναν ετοιμοπόλεμο και αυτό έχει τη συμβολή του στη βαριά ήττα.
 
Βλέπει Μυτίδη και Γκράσι. Στην πόρτα της εξόδου και ο Βάργκας
 
Χωρίς να έχει σχέση με τη βαριά ήττα στην Τρίπολη, ο ΑΟΚΚ κινείται ώστε να κλείσει δυο τρεις μεταγραφές ουσίας, που θα τον βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνει για να μπορέσει να πετύχει τους φετινούς του στόχους. Άλλωστε σε δηλώσεις του ο Βοσνιάδης έχει πει ότι η ομάδα θα κινηθεί για δυο τρεις μεταγραφές και σίγουρα ψάχνει από τώρα, ώστε να καλύψει κάποια κενά και να είναι αγωνιστικά έτοιμοι να βοηθήσουν από τις αρχές Ιανουαρίου.
Ένας από τους παίκτες που χρειάζεται είναι επιθετικός και τα μάτια έχουν στραφεί στον διεθνή Κύπριο Νέστορα Μυτίδη, ο οποίος ίσως να είναι ο δεύτερος διεθνής Κύπριος στο ρόστερ της ομάδας μετά τον Αρτυματά. Ο Τουράμ είναι εδώ και καιρό εκτός ομάδας και ίσως χρειαστεί χρόνο να συνέλθει. Ο 26χρονος επιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΑΕΚ Λάρνακας ως το 2019. Έχει παίξει και στη Ρόντα Ολλανδίας την περασμένη σεζόν ενώ τα περισσότερα χρόνια, είναι παίκτης της ΑΕΚ Λάρνακας. Έχει 32 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα και έχει σημειώσει πέντε τέρματα.
Μία άλλη περίπτωση που εξετάζεται πολύ σοβαρά είναι πάλι από την Κύπρο, είναι ο 31χρονος Ιταλός κεντρικός αμυντικός της Νέας Σαλαμίνας, Ντάβιντε Γκράσι, ο οποίος ο ίδιος είπε ότι έχει πρόταση από την ομάδα της Κέρκυρας. Είναι ένας παίκτης με πολλές εμπειρίες, αφού έχει παίξει σε εννιά διαφορετικές χώρες. Έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις αλλά πρέπει να λύσει πρώτα το συμβόλαιό του που είναι ως το καλοκαίρι του 2018. Φέτος έχει εννιά συμμετοχές και ένα γκολ με την κυπριακή ομάδα.
Πέραν των προσθηκών που χρειάζεται η ομάδα, στον δρόμο της απομάκρυνσης, μετά τους Ντουαλά και Ντιόγκο είναι και ο βραζιλιάνος Ματέους Βάργκας, αφού οι άνθρωποι της ομάδας δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την παρουσία του, δεν έχει βοηθήσει και από τη στιγμή που δεν έχει θέση ούτε στη 18αδα στα επίσημα ματς, λογικό είναι να ψάξει για κάτι καλύτερο, αφού ο βραζιλιάνος δεν έχει πείσει.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια