Σάββατο 29.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή στο πρωτάθλημα με κομβικό αγώνα στην Τρίπολη

ΑΟΚ Κέρκυρα
30 Nov 2017 / 15:56
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μέτρια έως κακή εμφάνιση του β΄ ημιχρόνου στα Τρίκαλα στο ματς του κυπέλλου, προβλημάτισε τους πάντες και κυρίως τον Αλέκο Βοσνιάδη.

Ο τεχνικός της ομάδας είδε παίκτες που περίμενε ότι θα αρπάξουν την ευκαιρία και θα δείξουν ότι αξίζουν περισσότερη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, να είναι μέτριοι και να μην πείθουν. Είδε ακόμα ότι έλειπε το πάθος και η θέληση για τη νίκη. Φυσικά με τέτοια εμφάνιση και χωρίς ουσιαστική φάση στο β΄ μέρος το 0-0 και ο αποκλεισμός ήρθε και τους ενόχλησε όλους.
Η προσοχή τώρα στρέφεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στον αγώνα του Σαββάτου στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Ο ΑΟΚ έχει δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος του α΄ γύρου, μετά την Τρίπολη θα πάει στο ΟΑΚΑ να παίξει με την πρωτοπόρο ΑΕΚ και ο 1ος γύρος κλείνει στο ΕΑΚΚ, κόντρα στον σπουδαίο φέτος Ατρόμητο. Η ομάδα θέλει τουλάχιστον ακόμα 15 βαθμούς στον α΄ γύρο για να αισθάνεται ότι είναι μέσα στους στόχους της.
Η προπόνηση ενόψει Αστέρα έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά η ομάδα δουλεύει για το ματς αυτό στο οποίο ο Αλ. Βοσνιάδης θα έχει στη διάθεσή του έξι παίκτες που προορίζονται για βασικοί στην Τρίπολη και δεν τους πήρε μαζί του στα Τρίκαλα. Αυτοί είναι οι  Γιανακόπουλος, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Επστάιν, Παμλίδης, Νούνιες και ίσως ο Τουράμ, αν το ιατρικό τιμ δώσει το οκ και θα είναι στην αποστολή για την Αρκαδία.
Από την πλευρά του ο Αστέρας Τρίπολης μετά το μεγάλο διπλό που πήρε επί του Πλατανιά, ανέβηκε βαθμολογικά και θέλει πάση θυσία και τρίποντο, αφού μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δείχνει να συνέρχεται και θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για τον ΑΟΚΚ.
Η ομάδα της Τρίπολης ήδη έβγαλε τα εισιτήρια του ματς σε κυκλοφορία με τιμές από 10€ και 15€ για να προσελκύσει τον κόσμο της. Βέβαια δεν είναι μια δύσκολη έδρα με την έννοια ότι δε διαθέτει φανατικούς φιλάθλους, όμως είναι μια δυνατή έδρα και ο ΑΟΚ καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα.
 
Μετά τον Ντουαλά, στην έξοδο και ο Ντιόγκο
 
Όταν ενάμιση μήνα πριν την μεταγραφική περίοδο μια ομάδα απελευθερώνει έναν ποδοσφαιριστή, έχει σίγουρα τους λόγους της και αυτό έκανε ο ΑΟΚ στην περίπτωση του Ελόνγκο Βιέρα Ντουαλά, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός την πρώτη χρονιά που ήρθε στην ομάδα, αλλά στη συνέχεια είχε καλές και κακές εμφανίσεις, έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα και πριν λίγες μέρες είδε την πόρτα της εξόδου.
Όλα δείχνουν ότι δεν είναι ο μόνος και τις επόμενες μέρες, ο 32χρονος Πορτογάλος αριστερός οπισθοφύλακας, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα προπονείται μόνος του, θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα.
Τόσο ο Ντουαλά όσο και ο Ντιόγκο είχαν ενημερωθεί από τον Αλέκο Βοσνιάδη ότι δε βρίσκονται στα αγωνιστικά του πλάνα και καλό θα ήταν να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική τους καριέρα.
Η μεταγραφική περίοδος ξεκινάει σε τέσσερις βδομάδες και μπορεί ο Αλέκος Βοσνιάδης να θεωρεί ότι έχει βάθος στον πάγκο του, αλλά σίγουρα έχει δώσει στη διοίκηση «χαρτάκι» για τις ανάγκες που υπάρχουν για κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, ώστε να ενισχυθεί η ομάδα. Είναι νωρίς ακόμη, υπάρχουν σημαντικά ματς ως το τέλος του α΄ γύρου και τηρείται σιγή ιχθύος στο κομμάτι αυτό.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια