Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για επανεκκίνηση στη Φιλιππιάδα η ΑΕΛ

Γ΄ Εθνική
28 Nov 2017 / 16:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ρεπό που είχε την περασμένη αγωνιστική η ΑΕΛ ήταν ίσως βάλσαμο για την ομάδα

που μετά από τρεις ήττες είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ ψυχολογικά. Η καλή πορεία στα έξι πρώτα ματς όπου και βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μεγάλωσε τις προσδοκίες κάποιων που ξαφνικά ονειρεύτηκαν πρωτιά, μπαράζ, άνοδο στη Β΄ Εθνική και άλλα τέτοια που ποτέ δεν έθεσε σαν πρώτο στόχο η ομάδα.
Το καλοκαίρι έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε οι μεταγραφικές κινήσεις να είναι τέτοιες για να μπορεί η ΑΕΛ να σταθεί στην κατηγορία στην οποία για πρώτη φορά παίρνει μέρος, με αξιοπρέπεια. Η διοίκηση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της με τον Γιάννη Σφακιανάκη και έκανε αρκετές διορθωτικές κινήσεις με την ομάδα να βάζει πρωταρχικό στόχο την παραμονή, αφού με βάση την προκήρυξη, οι μισές ομάδες θα υποβιβαστούν.
Η πορεία της ομάδας κρίνεται ικανοποιητική ως τώρα, έκανε τρεις σπουδαίες εκτός έδρας νίκες και αν είχε εκμεταλλευτεί την έδρα της θα ήταν ακόμα καλύτερα. Μην ξεχνάμε ότι σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια κέρδισε ένα, έχασε ένα και ήρθε ισόπαλη με Θεσπρωτό και Σκουφά Κομποτίου. Επτά βαθμοί απώλεια εντός έδρας σε τέσσερα παιχνίδια, είναι πολλοί αλλά πήρε μεγάλες εκτός έδρας νίκες (Αμφίλοχο, Μακεδονικό Φούφα).
Πλέον η ομάδα προετοιμάζεται για τη δύσκολη αναμέτρηση της Κυριακής με τον Εθνικό στη Φιλιππιάδα. Η αντίπαλος που ξεκίνησε πολύ άσχημα, άλλαξε και προπονητή και έχει συνέλθει και αγωνιστικά και βαθμολογικά, θα είναι δύσκολος αντίπαλος για την ΑΕΛ. Ο Γιάννης Σφακιανάκης προετοιμάζει την ομάδα όσο καλύτερα μπορεί έτσι ώστε την Κυριακή στη Φιλιππιάδα να κάνει επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα, να επιστρέψει στις επιτυχίες, σε ένα ματς που θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού επιστρέφει και ο Σαμουηλίδης.
Έτσι με πίστη ότι μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα, αλλά και με τον κόσμο που λόγω και της απόστασης θα είναι αρκετός, η ΑΕΛ ξεκινάει την αντεπίθεσή της και έχοντας βατό πρόγραμμα στη συνέχεια, θέλει να αναρριχηθεί ξανά στην κορυφή.