Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Λάζαρος Φωτιάς το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕ Λευκίμμης

ΑΕ Λευκίμμης
01 Nov 2017 / 15:53
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τους παίκτες του ρόστερ με τους οποίους ξεκίνησε το πρωτάθλημα η ΑΕΛ, ήδη έχουν αποχωρήσει για διαφορετικούς λόγους, τέσσερις από αυτούς.

Ο Κουρής, ο Ξενίδης, ο Πανταζή, και ο Σεντεμέντες. Οι δυο τελευταίοι, έφυγαν την περασμένη βδομάδα και πλέον, λογικό είναι η ΑΕΛ να ψάξει να βρει κάποιον παίκτη για ενίσχυση, αφού το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, θα υπάρξουν τραυματισμοί, κάρτες και η ομάδα θα πρέπει να παραμείνει εξ ίσου ισχυρή.
Έτσι, η επιλογή του Γιάννη Σφακιανάκη για την απόκτηση κυρίως ενός αμυντικού μέσου, ή ενός κεντρικού κυνηγού, με διάφορα ονόματα να «πέφτουν» στο τραπέζι, είχε αίσιο τέλος καθώς αποκτήθηκε ο κεντρικός αμυντικός, Λάζαρος Φωτιάς. Η νέα και τελευταία μεταγραφή της ΑΕΛ, αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος στις 31 Οκτωβρίου, είναι μια αξιόλογη προσθήκη. Ο Λ. Φωτιάς είναι αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός έχει παίξει στη Β' εθνική αλλά και στο εξωτερικό.
Ο νέος παίκτης της ΑΕΛ έχει γεννηθεί στις 26 Απριλίου 1991 στα Γιαννιτσά, έχει ύψος 1.89 και κατά βάση αγωνίζετα ως  στόπερ. Πέρασε από την Κ20 του Ηρακλή και στη συνέχεια  έπαιξε στην ΑΕΠ Κατερίνης το 2010 ενώ ην επόμενη σεζόν πήγε στη Λάρισα, για να καταλήξει το 2012 στη Επανωμή. Στις αρχές του 2013 πήρε μεταγραφή για την ιταλική Πάρμα, η οποία τον έδωσε αμέσως δανεικό στην ουγγρική Κάποσβαρ μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Από εκει πήγε ξανά δανεικός στη Ζάκυνθο όπου και τον απέκτησε από την Πάρμα, αφού είχε πολύ καλή παρουσία και εκεί έμεινε ως τον Ιανουάριο του 2015, με επόμενο σταθμό την Αναγέννηση Καρδίτσας, για να ακολουθήσει ο Παναιγιάλειος, η Βουλγαρική Ομπόριστε, η Σλοβακική Τοπολκάνι, οΕδεσσαϊκός και από την περασμένη Τρίτη, ανήκει και επίσημα στην ΑΕΛ όπου και έκανε την πρώτη του προπόνηση.
Παίκτης με εμπειρίες από μεγαλύτερες κατηγορίες ο Φωτιάς, με 23 συμμετοχές στη Β΄ Εθνική, 36 στη Γ΄ Εθνική εκτός από αυτές στο εξωτερικό. Όλοι στην ΑΕΛ ευελπιστούν ότι το νέο απόκτημα θα βοηθήσει την ομάδα στη δύσκολη συνέχεια, με τον Γιάννη Σφακιανάκη και τον Φ. Τάντη να τσεκάρουν τη φυσική και αγωνιστική του κατάσταση που θα κρίνει αν είναι έτοιμος να ακολουθήσει την αποστολή στην Κοζάνη την ερχόμενη Κυριακή.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια