Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με άλλο πρόσωπο κόντρα στον ΠΑΣ ο ΑΟΚΚ

Σούπερ Λιγκ
25 Οκτωβρίου 2017 / 18:02
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο ματς κυπέλλου με τη Σπάρτη ο Αλ. Βοσνιάδης επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα, παίχτες που η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα είναι ελάχιστη ως καθόλου.

 Ήταν ένα ματς θεωρητικά εύκολο και έτσι πήραν χρόνο παίκτες που ήθελαν να δείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο, όμως ο αντίπαλος ήταν αδύναμος και δεν προσφερόταν γι’ αυτό. Παρ΄ όλα αυτά αξίζει να σταθούμε στον Κέβιν Ντιόγκο που έκανε εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως στο μοίρασμα της μπάλας και στις εκτελέσεις των «στημένων».
Από την Τετάρτη όμως, η ομάδα ζει στον ρυθμό του ντέρμπι με τον ΠΑΣ Γιάννινα  που θα γίνει το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και το σίγουρο είναι πως ο ΑΟΚΚ θα εμφανιστεί με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Πλην του Γρομητσάρη που έπαιξε με τη Σπάρτη, η ομάδα θα έχει λογικά δέκα νέα πρόσωπα σε ένα ματς που πάντα προκαλεί το ενδιαφέρον της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Η προετοιμασία ξεκίνησε ήδη από την Τετάρτη με αρκετές ασκήσεις τακτικής από την πλευρά του ΑΟΚΚ αφού ο ΠΑΣ είναι από τις λίγες ομάδες που παίζει 3-5-2 και είναι πολύ δυνατός στην έδρα του, αλλά η Κέρκυρα  θα πάει εκεί με σκοπό να πάρει αποτέλεσμα και ο Αλ. Βοσνιάδης ετοιμάζει την ομάδα για το συγκεκριμένο ματς.
Αυτό που «καίει» τον Μακεδόνα τεχνικό είναι για μια ακόμα φορά το τελείωμα των φάσεων αφού και με τον Παναιτωλικό, ενώ είχε τις τελικές, πέτυχε μόλις ένα γκολ. Η προπόνηση που και την Πέμπτη θα γίνει στα Γαζάτικα δε θα έχει απουσίες, μόνο ο Τουράμ δεν είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά όπως λέει και ο προπονητής της ομάδας υπάρχει βάθος και μπορούν να καλυφτούν οι όποιες απουσίες.
 
Μάχη σε 4 μέτωπα
 
Όμως υπάρχει και κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει, η μάχη ανάμεσα σε ΠΑΣ και ΑΟΚ να γίνεται σε τέσσερα μέτωπα, αφού εκτός της επαγγελματικής ομάδας θα βρεθούν αντιμέτωπες το Σαββατοκύριακο και οι ομάδες υποδομών. Η Κ20 στα Γιάννενα το Σάββατο θα αντιμετωπίσει στη 13:30 την αντίστοιχη του ΠΑΣ, ενώ εδώ στην Κέρκυρα την Κυριακή στις 11:30 στο γήπεδο της ΕΠΣΚ θα αναμετρηθούν οι ομάδες Κ-17 των δυο σωματείων και στο διπλανό γήπεδο στο Κανόνι την ίδια ώρα θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ομάδες Κ-15. Ποτέ στην ιστορία δεν είχαμε μια τέτοια σύμπτωση, όμως έγινε και αυτό και σίγουρα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και τα τέσσερα παιχνίδια.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια