Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα Γαζάτικα η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα

ΑΟΚ Κέρκυρα
11 Οκτωβρίου 2017 / 15:23
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι γεγονός ότι οι προπονητές των ομάδων, για να κρατάνε τους παίκτες «ζεστούς», τους δίνουν έστω και λίγο χρόνο συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια, κάτι που συμβαίνει και στον ΑΟΚ.

Από τον Ελευθερόπουλο που ήταν μόλις σε ένα επίσημο ματς στον πάγκο, στον Κ. Χριστοφοράκη επίσης για έναν αγώνα στον πάγκο του ΑΟΚ και στη συνέχεια στον Αλ. Βοσνιάδη. Φυσικά ο καθένας είχε τη δική του φιλοσοφία και έκανε τις δικές του επιλογές.
Ο Αλέκος Βοσνιάδης έχει ουσιαστικά καταλήξει σε ένα κορμό 9-10 παικτών και δεν τον αλλάζει, εκτός και αν δεν μπορεί να αγωνιστεί κάποιος παίκτης λόγω τιμωρίας ή τραυματισμού.  Έχει το δικό του αγωνιστικό πλάνο και σε συνδυασμό με τους άλλους δυο τεχνικούς, θα λέγαμε ότι «παραπονεμένοι» είναι μόλις πέντε  ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα.
Πέντε παίκτες έχουν συμμετοχή σε όλα τα ματς, Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Επστάιν, Γκόμεζ, Σιόντης, ενώ τις λιγότερες (μια) έχουν ο βραζιλιάνος Ντε Βάργκας και ο Αργεντινός Μπάουμαν, αλλά υπάρχουν και παίκτες που δεν έχουν καθόλου. Ένας από αυτούς είναι ο Φώτης Κουτζαβασίλης που τα τελευταία χρόνια ήταν ο βασικός τερματοφύλακας, όμως φέτος ο Γιαννακόπουλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έχει παίξει αυτός σε όλα τα επίσημα παιχνίδια, χωρίς να χάσει λεπτό. Από τους επαγγελματίες που έχει η ομάδα πλην του Κουτζαβασίλη, μόνο ο αμυντικός μέσος Νίκος Κρητικός (βασικός τα προηγούμενα χρόνια), ο Αναστασίου που παίζει αριστερό μπακ, ο τερματοφύλακας Κολοβούρης και ο Γεωργίου, δεν έχουν πάρει λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι μέχρι σήμερα, 22 ποδοσφαιριστές έχουν χρησιμοποιηθεί τις πρώτες έξι αγωνιστικές, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι είναι αναγκαίοι και θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια. Μια συνέχεια που έχει την επόμενη Κυριακή τον Απόλλωνα Σμύρνης αντίπαλο του ΑΟΚΚ και η προετοιμασία από τον Αλέκο Βοσνιάδη με τη δική του «συνταγή» και συγκεκριμένες επιλογές.
Λόγω εργασιών στον Πλάντραφο, η προετοιμασία του ΑΟΚΚ γίνεται στα Γαζάτικα, με πολύ τακτική την Τετάρτη με βάση βέβαια τον αντίπαλο που αναλύει στους παίκτες το τεχνικό τιμ και που ξέρει ότι για τον Απόλλωνα αυτό το ματς είναι τελικός, άρα θα βρει ο ΑΟΚ μια σθεναρή αντίσταση. Αλλά η ομάδα είναι έτοιμη να πάει για το διπλό, έστω και αν υπάρχουν αμφιβολίες για τη συμμετοχή των Επστάιν και Σοϊλέδη που μια θλάση τους άφησε εκτός προπονήσεων. Σε αυτούς δεν ξέρουμε αν προστεθεί και ο Αρτυματάς ο οποίος έπαιξε το Σάββατο σε όλο το ματς με την Εθνική Κύπρου εναντίον της Ελλάδας και την Τρίτη πάλι ήταν βασικός παίζοντας 90 λεπτά. Τα ταξίδια και  η κούραση ίσως προβληματίσουν τον Αλ. Βοσνιάδη στο αν θα τον ξεκινήσει με τον Απόλλωνα, αφού ο Γιάννης Ιωάννου είναι έτοιμος 100% και θα είναι  στην αρχική ενδεκάδα. Μετά την προπόνηση της Παρασκευής θα βγουν καλύτερα συμπεράσματα για την αποστολή στη Ριζούπολη και την αρχική ενδεκάδα.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια