Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς Σοϊλέδη και Ιωάννου ο ΑΟΚ για το τρίποντο απέναντι στην Ξάνθη

Σούπερ Λιγκ
29 Σεπτεμβρίου 2017 / 17:33
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάθε ματς στην έδρα σου με ομάδες εκτός των τεσσάρων μεγάλων πρέπει να το κερδίζεις για να μπορείς στο τέλος να είσαι μέσα στο στόχο

της παραμονής. Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο ΑΟΚ που μετά την απώλεια βαθμών με τον Λεβαδειακό, στο 2ο συνεχόμενο εντός έδρας ματς θέλει τους τρεις βαθμούς, που σίγουρα θα μετρήσουν το τέλος, αφού παίζει με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και την ίδια δυναμική.
Ο Αλέκος Βοσνιάδης προσπάθησε όλη τη βδομάδα να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα, με πολύ τακτική, με ανάλυση του αντιπάλου και με πολλή δουλειά στο τελείωμα των φάσεων, αφού ο ΑΟΚ στις πέντε  πρώτες αγωνιστικές ε΄χει σκοράρει μόνο από την άσπρη βούλα και μάλιστα και κει ήταν άστοχος αφού από τα πέντε κερδισμένα πέναλτι σκόραρε μόλις στα τρία.     
Δυο σημαντικές απουσίες θα έχει η ομάδα, αυτή του κεντρικού αμυντικού Γιάννη Ιωάννου, που ξεκίνησε προπονήσεις μετά το πρόβλημα τραυματισμού από το ματς με τον Πλατανιά, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος και του Άρη Σοϊλέδη, ο οποίος έφυγε με θλάση στο ματς με Λεβαδειακό και θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες.
Επειδή δεν κάνει πειραματισμούς ο τεχνικός του ΑΟΚ, έχει καταλήξει σε ένα βασικό σχήμα που παρατάσσει σε κάθε ματς, λογικά η ομάδα θα έχει μια υποχρεωτική αλλαγή σε σχέση με το αρχικό σχήμα που παρέταξε με Λεβαδειακό.
Αναμένεται να ξεκινήσει με τον Γιαννακόπουλο  κάτω από τα δοκάρια, Σπίνουλα και Ζ. Ντιόγκο στα άκρα της άμυνας, με Αρτυματά και Γρομητσάρη στο κέντρο της άμυνας. ΟΙ Σιόντης και Μπαλάφας θα είναι τα δυο αμυντικά χαφ, με Γκόμεζ ,  Επστάιν στα άκρα της μεσαίας γραμμής και  τον Παμλίφη πίσω από το προωθημένο Τουράμ.
Ο αγώνας της Κυριακής στο ΕΑΚΚ θα ξεκινήσει στις 18:15 και τα εισιτήρια που ξεκινάνε από 5€ *μικρή εξέδρα) μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί από τα γκισέ του ΕΑΚΚ Σάββατο και Κυριακή, από τις 11:00.
Η ομάδα της Ξάνθης που προέρχεται από εντός έδρας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης, έρχεται στο νησί να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα ο  τεχνικός Μίλαν Ράσταβατς δεν έχει απουσίες και έδωσε μεγάλη προσοχής τις προπονήσεις σε ασκήσεις ανασταλτικότητας και επιθετικής ανάπτυξης, έδωσε τις οδηγίες του για γρήγορο transition και αποτελεσματικότητα στις επιθετικές κινήσεις και στα τελειώματα φάσεων.
 
Η 6η αγωνιστική
 
Σάββατο 30/9
Πλατανιάς – Παναιτωλικός 16:00
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 18:15
ΑΕ Λάρισα – ΠΑΟΚ 20:30
Κυριακή 1/10
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 16:00
ΑΟΚΚ – Ξάνθη 18:15
Λεβαδειακός – Απόλλων 18:15
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 20:30
Δευτέρα 2/10
Λαμία – Πανιώνιος 19:30
 
Βαθμολογία

ΑΕΚ                                        13
ΠΑΟΚ                                     11
Πανιώνιος                              11
Ολυμπιακός                           8
Λεβαδειακός                           7
Ατρόμητος Αθηνών              7
ΠΑΣ Γιάννινα                         6
ΑΟ Πλατανιάς                       6
ΑΟ Ξάνθης                             6
ΑΟΚΚ                                     5
Παναιτωλικός                        5
ΠΑΣ Λαμία                             4
Παναθηναϊκός                       3
Αστέρα Τρίπολης                 3
Απόλλων Σμύρνης                2
ΑΕ Λάρισα                              2
* ξεκίνησε με -2 βαθμούς
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια