Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άφησε πίσω του ο ΑΟΚΚ το κύπελλο, η σκέψη στο Λεβαδειακό

ΑΟΚ Κέρκυρα
21 Σεπτεμβρίου 2017 / 13:57
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αφήνοντας το ματς του κυπέλλου πίσω ο Αλέκος Βοσνιάδης, όπως και οι παίκτες, έχει στρέψει το βλέμμα του στο ματς της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Λεβαδειακό,

αφού ο στόχος της γρήγορης παραμονής στο πρωτάθλημα είναι ο κορυφαίος για τη φετινή χρονιά και το κύπελλο είναι μεν σημαντικό, αλλά μικρότερης σημασίας.
Ο τεχνικός του ΑΟΚΚ στάθηκε σε δυο σημαντικά σημεία στις δηλώσεις του μετά το ματς του κυπέλλου και ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων της ομάδας και του κυριακάτικου ματς.  
«Ήταν ένα παιχνίδι που κατόπιν επιλογής δικής μας θέλαμε να δώσουμε χρόνο σε παιδιά που δεν είχαν χρόνο. Μετά το 70’ ήταν φανερό ότι μείναμε από δυνάμεις και στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο μείναμε πολύ πίσω. Χάσαμε ένα παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Είμαστε σε ένα διάστημα που γνωρίζουμε ακόμα τα παιδιά, τα αξιολογούμε και θα δούμε τα επόμενα παιχνίδια του Κυπέλλου. Πίεσε ο Ατρόμητος στο τελευταίο χρονικό διάστημα. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να μπει το γκολ. Θα μας γίνει μάθημα. Εμείς τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή στην έδρα μας.  Πρέπει στα τελευταία λεπτά να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έπρεπε να είμαστε πιο ήρεμοι. Να σβήσουμε το χρόνο. Απαγορεύεται να φας γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο»
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του για την επιλογή της ενδεκάδας, αφού είναι γνωστό ότι πλην του τερματοφύλακα Γιαννακόπουλου, ούτε ένας ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε βασικός στο πρωτάθλημα στα ματς με Παναθηναϊκό και Πλατανιά  δεν ήταν στην ενδεκάδα. Πέραν της λογικής ότι πρέπει να δει και τους άλλους ποδοσφαιριστές που έχει το ρόστερ, θέλησε επίσης να ξεκουράσει και να προφυλάξει από τραυματισμούς ή κάρτες τους βασικούς και τους άφησε στην Κέρκυρα.
Πλέον οι προπονήσεις Πέμπτης, Παρασκευής και Σαββάτου προσαρμόστηκαν στις ανάγκες για το ματς με τον Λεβαδειακό, με τακτική και φυσικά με δουλειά και στην ψυχολογία, αφού η ομάδα θέλει το τρίποντο σε ένα ματς με μια ομάδα η οποία είναι πολύ δυνατή φέτος, ιδιαίτερα στην άμυνα και έχει τους ίδιους στόχους με τον ΑΟΚ.
Σίγουρα θα λείψει ο Ιωάννου που αποχώρησε στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Πλατανιά από μια θλάση που του παρουσιάστηκε και θα τον αφήσει δυο βδομάδες έξω, ενώ και ο Τουράμ είναι ανέτοιμος και δε θα αγωνιστεί. Για τη θέση του πρώτου, μοναδική λύση είναι ο Αρτυματάς, με βάση τη φιλοσοφία και τις επιλογές Βοσνιάδη ως τώρα.  Οι άλλοι δέκα που έπαιξαν με Παναθηναϊκό και Πλατανιά εκτός απροόπτου θα συμπληρώσουν την ενδεκάδα.
Τα εισιτήρια του αγώνα ξεκινούν από 5€ και φτάνουν μέχρι 30€ για τις θέσεις VIP και η διανομή τους θα γίνει το Σάββατο και Κυριακή πρωί στα γκισέ του ΕΑΚΚ, ενώ οι φίλοι της ομάδας μπορούν να τα προμηθευτούν και ηλεκτρονικά.   
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια