Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οριστικά την 1 Οκτωβρίου η πρεμιέρα, τη Δευτέρα 18/9 η κλήρωση

Γ΄ Εθνική
11 Σεπτεμβρίου 2017 / 14:31
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλα αλλάζουν από την ΕΠΟ, όπως άλλαξε η αρχική ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και από 17/9 πήγε αρχικά για 24/9, αλλά οριστικά πλέον ενημερώθηκαν και οι ομάδες, η πρεμιέρα πάει για 1η Οκτώβρη.

Μια εξέλιξη όχι και η καλύτερη αφού η ΑΕ Λευκίμμης βγαίνει εκτός προγραμματισμού από τη μία, έχει όμως χρόνο ο Ι. Σφακιανάκης να «δέσει» περισσότερο την ομάδα η οποία συνεχίζει να ενισχύεται μεταγραφικά, με τελευταίο απόκτημα τον Ηλία από την ΑΕ Καραϊσκάκης.

Η ΕΠΟ όρισε την κλήρωση του πρωταθλήματος την ερχόμενη Δευτέρα 18/9 στις 12:00 στα γραφεία της στο Πάρκο Γουδή, οπότε όλα πλέον έστω και υπερβολικά καθυστερημένα θα πουν σε μια σειρά. Βέβαια ακόμα δεν έχει ενημερώσει για τους Ομίλους που θα ενταχθούν οι ομάδες και ναι μεν για την ΑΕΛ, πάνω κάτω είναι γνωστοί οι αντίπαλοι, επίσημα όμως τίποτε ακόμη.

 

Η ΑΕΛ σε φιλικό στο Καναλάκι, νίκησε 1-0 τον Αχέροντα

 

Η ομάδα της Λευκίμμης που δίνει αρκετά φιλικά ματς έτσι ώστε να είναι πανέτοιμη στην πρεμιέρα, πήγε το Σάββατο στο Καναλάκι της Πρέβεζας να αντιμετωπίσει τον Αχέροντα, μια ομάδα που είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στην Α΄ κατηγορία και να ανέβει στη Γ΄ Εθνική, μια ομάδα που πάρα πολλές φορές έπαιξε Δ΄ Εθνική.

Η ΑΕΛ και στο ματς αυτό ήταν εξαιρετική είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του ματς, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες με Τσεβανέδη, Χρ. Γαστεράτο, Κομνηνάκη, Αναστασιάδη και πήρε τη νίκη με 1-0. 

Το γκολ πέτυχε ο νεοαποκτηθείς Αποστόλης Ηλίας, που παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας και εκτός από την ΑΕ Καραϊσκάκης που πρωταγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική, έχει παίξει σε Δόξα Κρανούλας, Κοζάνη, Τρίκαλα. Η ΑΕΛ έχασε και πέναλτι με τον Θεοδωράκη στο 43΄ (απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ), έδειξε έτοιμη για το πρωτάθλημα. Έχει δυο υποχρεώσεις αυτή τη βδομάδα, να παίξει για το κύπελλο της ΕΠΣΚ την Τετάρτη με τον Κάβο και το Σάββατο για το κύπελλο Αλληλεγγύης με τον Αχιλλέα Νυμφών.

Δεν έχει κλείσει από ότι λένε οι πληροφορίες ο κύκλος των μεταγραφών για την Βασίλισσα του Νότου, είναι στα σκαριά τουλάχιστον μια ακόμα μεταγραφή και αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί.  

Ο Ι. Σφακιανάκης στο Καναλάκι παρέταξε την εξής σύνθεση:  Βάρελης, Βούλγαρης, Ηλίας, Σεντεμέντες, Βασιλάκης, Στέρεφ, Σαμουηλίδης, Θεοδωράκης, Χρ. Γαστεράτος, Αναστασιάδης, Κομνηνάκης(έπαιξαν και οι Κορμπάς, Ξενίδης, Κουρής, Πανταζής, Τσεβανέδης, Χρ. Γεωργοπάλης, Μπονέρης). 

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια