Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φιλικό στο Καναλάκι για την ΑΕ Λευκίμμης

Γ΄ Εθνική
08 Σεπτεμβρίου 2017 / 14:24
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενώ η ΑΕΛ ετοιμάζεται για την πρώτη συμμετοχή της στη Γ΄ Εθνική, σίγουρα το μυαλό της είναι τόσο στον καταρτισμό των ομίλων,

όσο και στην κλήρωση του πρωταθλήματος που ακόμη κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει η ΕΠΟ.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μπαράζ που έχει ορίσει η ΕΠΟ ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης. Μπορεί η Football League να αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο κάλυψης του κενού του Αγροτικού Αστέρα και να προτιμά τη διεξαγωγή πρωταθλήματος με 17 ομάδες, η ΕΠΟ προχώρησε κανονικά στο σχεδιασμό της βάσει και της τελευταίας απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για πρωτάθλημα με 18 ομάδες και όρισε το μπαράζ ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης, να  γίνει την Τετάρτη 13/9 στις 7 μ.μ. στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.

Βέβαια ο Ηρακλής δε θα παίξει στην Football League όπως όλα δείχνουν, οι ομάδες μένουν 16 και αναμένεται να φανεί τι θα κάνει η ΕΠΟ, αν θα δώσει το εισιτήριο και στις δυο ομάδες για να γίνουν οι ομάδες 18.

Όλα αυτά έχουν σημασία τόσο για τον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για την ΑΕΛ, αφού ενδεχόμενη άνοδος της ΑΕ Καραϊσκάκης στην Football League, αφαιρεί από τον όμιλο μια πολύ δυνατή ομάδα και ξέρουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη θα είναι η χρονιά στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία, όταν πάνω από τις μισές ομάδες θα υποβιβαστούν.

Η ΑΕΛ ξέρει ότι χρειάζεται να προσαρμοστεί και στους αγώνες με φυσικό χλοοτάπητα και στα εκτός έδρας παιγνίδια και η επιλογής της  για ένα ακόμη φιλικό εκτός Κέρκυρας (έπαιξε με Θεσπρωτό και Αστέρα Παραποτάμου), αυτή τη φορά στο Καναλάκι για να αντιμετωπίσει τον Αχέροντα είναι μια σωστή επιλογή και λόγω δυναμικότητας του αντιπάλου, αλλά και λόγω των άλλων συνθηκών. Έτσι το Σάββατο 9/9 ορίστηκε το ματς, με τον Γιάννη Σφακιανάκη να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και σιγά-σιγά να διαμορφώνει το σχήμα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με τις επίσημες υποχρεώσεις βέβαια της ΑΕΛ να ξεκινάμε την ερχόμενη Τετάρτη 13/9 που θα παίξει για το θεσμό του κυπέλλου με τον Κάβο. 

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια