Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Σούπερ Λιγκ
08 Σεπτεμβρίου 2017 / 14:12
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΕΑΚΚ την Κυριακή 10/9 στις 20:30 σε ένα σπουδαίας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας αγώνα,

για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και θέλει οπωσδήποτε αποτέλεσμα, για να πάρει τους πρώτους του βαθμούς του στο πρωτάθλημα.

Με τον Αλέκο Βοσνιάδη πλέον στον πάγκο, η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ τις τελευταίες δέκα μέρες και θα παρουσιαστεί διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει. Ο τεψνικός του ΑΟΚ προσπάθησε να περάσει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία στην ομάδα, δούλεψε αρκετά πάνω σε αυτό και κυρίως πάνω στην τακτική που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα, δεδομένου δε του μεγάλου προβλήματος στο σκοράρισμα τις τελευταίες μέρες έδωσε και μεγαλύτερη έμφαση στο τελείωμα των φάσεων.

Σε ότι έχει να κάνει με την ενδεκάδα, σίγουρα θα κάνει κάποιες αλλαγές, που δεν μπορεί κανείς να ξέρει την έκτασή τους, ίσως μικρές αλλαγές σε πρόσωπα, αφού αυτό που μετράει είναι η αγωνιστική τακτική και παρουσία της ομάδας. Όλα δείχνουν ότι σε σχέση με το ματς της Τούμπας, θα έχουμε τουλάχιστον τρεις αλλαγές σε πρόσωπα.

 

Με πολλά νέα πρόσωπα στην 11αδα οι ομάδες

 

Δύσκολο να προβλέψεις 100% την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρουσιάσει ο Αλ. Βοσνιάδης, αφού περιμένει και την προπόνηση του Σαββάτου για να πάρει τις τελικές αποφάσεις. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι με τον Κουτζαβασίλη να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, τους Σπίνουλα, Σοϊλέδη σαν πλαγίους μπακ, με Βενέτη, Ιωάννου στο κέντρο της άμυνας. Με Σιόντη και Αρτυματά (ή Μπαλάφα) σαν αμυντικά χαφ, τους Νούνιες, Επστάιν στις πτέρυγες, τον Ζορμπά πίσω από τον προωθημένο Παμλίδη (ή Μπάουμαν). Βέβαια και άλλοι παίκτες διεκδικούν θέση και μπορεί να είναι στην αρχική ενδεκάδα (Ντουαλά, Κέβιν, Γκόμεζ).

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτήν που ξεκίνησε τη σεζόν και έπαιξε τα ευρωπαϊκά ματς με Καμπάλα και Ατλέτικο. Έτσι σε σύγκριση με τον πρώτο επίσημο αγώνα του «τριφυλλιού» με την Γκαμπάλα πριν από 46 μέρες, θα δούμε έναν άλλο Παναθηναϊκό κατά 6/11 ή ακόμα και 7/11. Πιο πιθανή ενδεκάδα από τον Μαρίνο Ουζουνίδη θα είναι οι: Βλαχοδήμος, Χουλντ, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Καμπέσας, Λουντ (Μουνιέ), Λουτσιάνο, Τσάβες.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι πράσινοι που είναι ήδη έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές, δεν έχουν κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών και φυσικά έρχονται στο νησί μας μόνο για τη νίκη, θα έχουν δε τη συμπαράσταση τουλάχιστον 200-300 φίλων τους, αφού δόθηκαν εισιτήρια στους πράσινους.

Εν τω μεταξύ η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται, η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και αυτά όπως όλα δείχνουν θα εξαντληθούν. Η ΠΑΕ που όρισε τιμές από 15€ ως 50€ θα έχει ανοικτά τα εκδοτήρια και την ημέρα του αγώνα από τις 12:00 ως την έναρξη του ματς.

 

Η 3η αγωνιστική

 

Σάββατο 9/9
Αστέρας Τρίπολης - Λαμία
Ατρόμητος Αθηνών - ΠΑΣ Γιάννινα
Ξάνθη - Ολυμπιακός

Κυριακή 10/9
Πανιώνιος-Παναιτωλικός
ΑΕΚ - ΑΕ Λάρισα
Λεβαδειακός - Πλατανιάς Χανίων
ΑΟΚ Κέρκυρα - Παναθηναϊκός

Δευτέρα 11/9
Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ

 

Η βαθμολογία
 

Ολυμπιακός                           6
Πανιώνιος                              6
ΑΕΚ                                        4
ΠΑΣ Γιάννινα                         4
ΠΑΟΚ                                     4
Ξάνθη                                     4
Λεβαδειακός                           2
Ατρόμητος Αθηνών              2
Απόλλων Σμύρνης                1
Πλατανιάς                              1
Παναιτωλικός                        1
Λαμία                                      1
Αστέρας Τρίπολης                 1
ΑΕ Λάρισα                              1
Παναθηναϊκός*                   0
ΑΟΚ Κέρκυρα                     0

*ξεκίνησε με -2 βαθμούς

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια