Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυναμώνει ο ΑΟΚ με τον Αρτυματά

Μεταγραφές
01 Σεπτεμβρίου 2017 / 09:27
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελευταία μέρα των μεταγραφών η 31η Αυγούστου και ο ΑΟΚ στην προσπάθειά του να ενισχυθεί σε μια θέση που κυριολεκτικά τον καίει, αυτή του κεντρικού αμυντικού,

συμφώνησε με τον 24χρονο Κύπριο διεθνή αμυντικό μέσο, Κώστα Αρτυματά. Ο Κύπριος ανήκει στην καλύτερη ομάδα της Κύπρου τα τελευταία χρόνια, τον ΑΠΟΕΛ, που προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League, όμως στις θέσεις που παίζει υπάρχει υπεροπλία και δίνεται δανεικός στον ΑΟΚ για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.
Ο Κ. Αρτυματάς (γεννημένος το 1993) παίζει κυρίως ως ανασταλτικός μέσος, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κεντρικός αμυντικός ακόμα και σαν δεξιός μπακ, αν και στον ΑΟΚ τον θέλουν για στόπερ. Βέβαια η δυνατότητά του να παίξει εξ ίσου καλά τις δυο θέσεις, μπορεί κάλλιστα να φέρει τον Σιόντη στο κέντρο της άμυνας που όσες φορές έχει παίξει είναι εξαιρετικός. 
Ο Κύπριος διεθνής, παίζει από το 2013 στον ΑΠΟΕΛ, ενώ το 2012 ήταν στο Παραλίμνι. Η καλύτερη χρονιά της καριέρας του ήταν το 2015-2016, όταν επί Κετσπάγια η ομάδα έπαιζε με τρεις στη μεσαία γραμμή. Σήμερα οι μάνατζέρς του είναι στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί το deal και απομένει η επίσημη ανακοίνωση.
Πέραν αυτού, ο ΑΟΚ πήρε με σύμφωνη γνώμη του Α. Βοσνιάδη, δανεικό από τον ΠΑΟΚ τον 20χρονο μέσο Τάσο Δημητριάδη, ο οποίος ήταν να δοθεί στη Νέα Σαλαμίνα, τον ήθελε και ο ΟΦΗ, ήρθε όμως στον ΑΟΚ. Και γι αυτόν αναμένεται επίσημη ανακοίνωση, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. 
 
Η πρώτη προπόνηση
 
Ο νέος προπονητής του ΑΟΚ την Τετάρτη  30 Αυγούστου, έκανε την πρώτη προπόνηση. Σημαδιακή ημέρα, αφού είχε την ονομαστική του εορτή και στην προπόνηση προσπάθησε από την αρχή να βάλει 2-3 βασικά στοιχεία που κατά την άποψή του είδε να λείπουν φέτος από την ομάδα, η οποία έχει ελάχιστες αλλαγές στον βασικό κορμό και οι παίκτες αυτά τα ξέρουν. Θέλει πάθος, μαχητικότητα, pressing, θέλει να παίζουν και χωρίς τη μπάλα και φυσικά πολύ προσοχή με κίνηση και σωστές πάσες όταν υπάρχη κατοχή της μπάλας.
Μόλις δέκα μέρες από τη συνάντηση με τον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά έδειξε από την αρχή τι θέλει από τους παίκτες και λογικό είναι να χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να έχουμε το αγωνιστικό αποτέλεσμα που προσδοκεί και ο κόουτς και οι παίκτες και ο κόσμος, παράλληλα με βαθμολογική συγκομιδή.     

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια