Πέμπτη 17.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραιτούνται ομάδες… λειψοί οι Όμιλοι

Γ΄ Εθνική
28 Αυγούστου 2017 / 11:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι αλλαγές που κάποιοι «φωστήρες» στην ΕΠΟ είχαν προγραμματίσει και έκαναν για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, μόνο υποβιβασμό της ποιότητας της κατηγορίας και προβλήματα δημιούργησαν.

Οι 64 ομάδες που ήταν χωρισμένες σε (4) ομίλους έγιναν (θεωρητικά) 112-114 και θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε (8) ομίλους, αλλά ουσιαστικά μάλλον λιγότερες από 100 θα είναι 17/9 στη σέντρα. Και αυτό γιατί αρκετές δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή και ο αριθμός  μπορεί να φτάσει και στις 15 ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι γύρω στις 12 ομάδες θα περιλαμβάνει κάθε όμιλος και πέραν αυτού το θέμα υποβιβασμού και ανόδου γίνεται εξαιρετικό ενδιαφέρον και πάρα πολύ δύσκολο. 
Από τις ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής σίγουρα Δόξα Δράμας ή ΑΕ Καραϊσκάκης δεν θα πάρουν μέρος γιατί θα παίξουν μπαράζ και η νικήτρια θα ανέβη στη Β΄Εθνική. Ακόμα ο Πανελευσινιακός έχασε την προσφυγή, δεν θα παίξει Β΄ Εθνική, αλλά δεν δήλωσε και συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική. Πέραν αυτών     Πανθρακικός, Καλλονή,  ΑΕ Ιστιαίας, Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου, Εορδαϊκός, Πυρσός Γρεβενών, Πυθαγόρας, Κανάρης  Νενήτων και ΑΟ Σύρου δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή και συνήθως κάποιες ομάδες που δήλωσαν δεν εμφανίζονται στο πρωτάθλημα.
Η δική μας πρωταθλήτρια ΑΕ Λευκίμμης δήλωσε κανονικά συμμετοχή, έκανε μεταγραφές και συνεχίζει να ψάχνει για περαιτέρω ενίσχυση, αλλά έχει απειλήσει ότι αν δεν την αφήσουν να παίξει στο γήπεδό της (δηλαδή αν δεν αδειοδοτηθεί) τότε δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα και εκεί στο Νότο δεν αστειεύονται.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της κατηγορίας θα υποβιβάζονται περισσότερες από τις μισές ομάδες, αφού ανεβαίνοντας απ΄ ευθείας οι 56 πρωταθλήτριες των ΕΠΣ, θα πρέπει ισάριθμες ομάδες να υποβιβαστούν, δηλαδή επτά από κάθε όμιλο. Έτσι μια ομάδα θα υποχρεωθεί ουσιαστικά να κάνει πρωταθλητισμό, αν θέλει να μείνει στην κατηγορία και αυτό σημαίνει αυξημένα έξοδα σε μια δύσκολη περίοδο.   
Από κει και πέρα το θέμα ανόδου στη Β΄ Εθνική κατάντησε αστείο, αφού από τις 112 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τέσσερις θα πάρουν το εισιτήριο της Β΄ Εθνική. Θα είναι κάτι πρωτοφανές οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον Όμιλό τους δεν θα κερδίζουν απ΄ ευθείας την άνοδο. Μάλιστα η άνοδος θα είναι Γολγοθάς για τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση, θα δημιουργηθούν για τις οκτώ δυο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, θα παίξουν μίνι πρωτάθλημα με τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας αγώνες η κάθε μία και οι δυο πρώτες κάθε ομίλου ανεβαίνει στη Β΄ Εθνική. Ποτέ δεν ήταν τόσο δύσκολα και τόσο περίπλοκα τα πράγματα για να φτάσει μια ομάδα σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. 


Καταργήθηκε το κύπελλο


Είχε καθιερώσει και κύπελλο Γ΄ Εθνικής η ΕΠΟ, αλλά φέτος αιφνιδιάστηκα αποφάσισε τον Αύγουστο να μην γίνει, οι ομάδες να παίξουν στο κύπελλο των Ενώσεων που ανήκουν, πολλές είχαν προκήρυξη χωρίς αυτές μέσα και έκανα  και κλήρωση και τώρα πρέπει να τα αλλάξουν όλα.