Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη ένταση στη Γ.Σ. του Ολύμπου και Αστυνομία στο γήπεδο… επαναληπτική την Τετάρτη 30/8

ΑΠΣ Όλυμπος
28 Αυγούστου 2017 / 11:21
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προγραμματισμένη Γ.Σ. του Ολύμπου με θέμα εκλογές νέου Δ.Σ. έγινε την Τετάρτη 23/8 στα γραφεία του συλλόγου στην Καλλιθέα-Καναλίων, αλλά δεν είχε απαρτία και αναγκαστικά θα επαναληφθεί την ερχόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 30/8 στις 18:00 στον ίδιο χώρο.

Όμως υπήρξε μεγάλη ένταση εκτός και εντός της αιθούσης με τα πνεύματα να είναι τεταμένα για πολλούς και διάφορους λόγους. Βασικός λόγος ότι η δικηγόρος που ήταν εκεί στις 18:00 έφυγε 18:40 αφού τα περισσότερα μέλη δεν είχαν ενημέρωση ότι είχε αλλάξει η ώρα και αντί 19:00 ορίστηκε 18:00 και τα «άκουσαν» κάποια μέλη του Δ.Σ. που ήταν παρόντα.
Βέβαια στις 19:10 περίπου 40 μέλη του Ολύμπου, ανάμεσά τους και τέσσερις πρώην πρόεδροι, μπήκαν στην αίθουσα και ξεκίνησε μια συζήτηση με μοναδικό εκπρόσωπο του Δ.Σ. κ. Στ. Καρβούνη που έμεινε στο χώρο (οι άλλοι είχαν αποχωρήσει), ενώ ο πρόεδρος, ορθοπεδικός γιατρός κ. Καρδακάρης δεν παρευρέθηκε (ίσως υποχρεώσεις του στο Νοσοκομείο δεν του επέτρεψαν να φύγει). Ξεκίνησε μια συζήτηση με πολύ ένταση με τα μέλη του Ολύμπου, πολλά από τα οποία έχουν διατελέσει στο παρελθόν και διοικητικά στελέχη να θέτουν ερωτήματα στον κ. Καρβούνη που είχαν να κάνουν με τις ενέργειες της ομάδας.
Ένα ερώτημα ήταν γιατί επέλεξε η διοίκηση να κάνει εκλογές πριν λήξει η θητεία της χωρίς να έχει κάνει Γ.Σ. με οικονομικό, διοικητικό και αγωνιστικό απολογισμό και κάτι τέτοιο αναγκάστηκε να το κάνει, κατόπιν της «κατακραυγής» από τα μέλη, έβγαλε έτσι μετά από μέρες 2η ανακοίνωση για τη Γ.Σ. που αυτή ενημέρωνε ότι θα γίνει και απολογισμός, κάτι που δεν υπήρχε στην πρώτη.
Ένα δεύτερο ερώτημα τέθηκε γιατί οι εκλογές στο τέλος Αυγούστου, αφού σε δέκα μέρες ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και αν αναλάβει άλλη διοίκηση δεν θα μπορεί ούτε μεταγραφές ουσίας να κάνει, ούτε να σχεδιάσει αγωνιστικό προγραμματισμό.
Τρίτο ερώτημα ήταν γιατί θα πρέπει να γίνει μαζί ο απολογισμός και οι εκλογές, αφού οι υποψηφιότητες δεν μπορούν να μπουν την ίδια μέρα, αν κάποιοι θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας και δεν ξέρουν πως είναι αυτή τη στιγμή ο σύλλογος, ζητώντας το αυτονόητο, να γίνει ενημέρωση (απολογισμός) και να μπορούν στη συνέχεια κάποιοι άνθρωποι να μπουν στο ψηφοδέλτιο.
Τέλος κατηγόρησαν την νυν διοίκηση ότι έχει κάνει πολύ «μικρό» τον Όλυμπο, πρώτη φορά στην ιστορία του τα τελευταία πενήντα χρόνια υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων, ζητώντας το λόγο που έγινε αυτό και αν αυτή τη στιγμή έχει ρόστερ για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και να επιστρέψει τη νέα σεζόν στην Α1.
Πέραν αυτού μεγάλη ένταση και για την προσπάθεια από πλευράς διοίκησης να βιντεοσκοπηθεί η συζήτηση των παρευρισκόντων μελών, με τον κ. Στ. Καρβούνη να προσπαθεί να δώσει κάποιες εξηγήσεις, ανάμεσα δε σε αυτές ότι οι παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. ήταν ο λόγος που έπρεπε να γίνουν εκλογές, δέχθηκε ότι έγιναν κάποια λάθη, όπως η ενημέρωση για αλλαγή ώρας, ο λάθος προγραμματισμός να μην γίνει πρώτα ο απολογισμός, ενώ του ζητήθηκε να σταλούν ατομικές προσκλήσεις στα μέλη, που όπως ανέφερε από τα 300 περίπου εγγεγραμμένα,  ενεργά τώρα είναι τα 182 και υποσχέθηκε ότι αυτό θα γίνει.
Με τις φωνές, τις εντάσεις κλπ ξαφνικά εμφανίστηκε αστυνομία στην αίθουσα με τα μέλη του Ολύμπου να αναρωτιούνται ποιος την κάλεσε και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις αποχώρησαν τα όργανα της τάξεως και συνεχίστηκε η συζήτηση, ενώ έγινε καταγραφή των παρόντων, ο αριθμός των οποίων δεν ήταν αρκετός για να υπάρχει απαρτία  και θα γίνει η Γ.Σ. την ερχόμενη Τετάρτη, θα είναι κρίσιμη δε για τον «Ιστορικό» που με βάση τα όσα είδαμε  θα είναι επίσης μια πολύ δύσκολη μέρα και λογικά οι εκλογές δεν θα πρέπει να γίνουν, αλλά μόνο ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης και να οριστεί άλλη ημερομηνία για διενέργεια εκλογών.     

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια