Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμπόδια στην αδειοδότηση του γηπέδου

ΑΕ Λευκίμμης
09 Αυγούστου 2017 / 17:01
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την περασμένη βδομάδα κλιμακίο της ΠΙΝ επισκέφτηκε το γήπεδο της Λευκίμμης για να το εξετάσει, έτσι ώστε να αδειοδοτηθεί και να παίξει εκεί η ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Πριν τρεις μήνες όταν η ομάδα αγωνίστηκε στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος το γήπεδο πήρε προσωρινή άδεια από την Περιφέρεια και με αυτή η ΕΠΟ έδωσε το οκ για να παίξει εκεί η ομάδα.
Η επιτροπή πήγε όπως αρχικά είχε ενημερώσει τους ανθρώπους της ΑΕΛ και ήλεγξε το γήπεδο, αν και υπάρχει αυτή τη στιγμή μια αμφισβήτηση για τον τρόπο ελέγχου και τις προτάσεις αδειοδότησης. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει κλίμα να μην ανάψει πράσινο φως για το γήπεδο και αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει η ΑΕΛ να χρησιμοποιήσει το γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι σαν έδρα. Κάτι που θα είναι καταστροφικό για την ομάδα, αφού πέραν των άλλων θα έχει και σημαντική οικονομική ζημιά, ο κόσμος που στηρίζει την ΑΕΛ δεν θα μπορεί όλος να κάνει σε κάθε εντός έδρας ματς τη διαδρομή των 100  χιλιομέτρων πήγαινε – έλα για να σταθεί δίπλα στην ομάδα.
Μην ξεχνάμε ότι βασικός λόγος υποβιβασμού του Αστέρα Πετριτή από τη Γ΄ Εθνική ήταν η μη χρησιμοποίηση της έδρας του, με αποτέλεσμα στο παγωμένο γήπεδο της ΕΠΣΚ να μην μπορεί να πάρει αποτελέσματα.
Η πληροφορία ότι «διυλίζουν τον κώνωπα» στην επιτροπή για την αδειοδότηση, έκανε έξαλλους κάποιους ανθρώπους από την ομάδα της ΑΕΛ, όπου μάλιστα δήλωσαν σε μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΚ ότι αν δεν αδειοδοτηθεί το γήπεδο δε θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα κάτι που οι Λευκιμμιώτες σίγουρα μπορούν να κάνουν πράξη.
Εδώ τίθεται ένα απλό ερώτημα, γιατί μάθαμε ότι κάπου ψάχνουν «ψύλλους στ΄ άχυρα». Αυτοί πριν λίγους μήνες στον ίδιο χώρο δεν έδωσαν άδεια να έρθουν εδώ και να αγωνιστούν ομάδες από Χαλκιδική, Κοζάνη κλπ; Τι άλλαξε με το γήπεδο; Και αν χρειάζεται κάποια έργα βελτίωσης καθαρά τυπικού χαρακτήρα, έχουν υποχρέωση να τα υποδείξουν, να βοηθήσει και ο Δήμος Κέρκυρας που του ανήκει το γήπεδο να υλοποιηθούν. Είναι πραγματικά ντροπή να δημιουργείται θέμα για ένα χώρο που η ΠΙΝ είχε δώσει και πέρσι προσωρινή άδεια όλη την αγωνιστική σεζόν για να γίνονται επίσημοι αγώνες ποδοσφαίρου και το γήπεδο αυτό το χρησιμοποιούσαν σαν έδρα (χωρίς κανένα πρόβλημα) εκτός από την ΑΕΛ, ο ΑΟ Κάβος, ο Ποσειδώνας Βιταλάδων και ο Κεραυνός Δραγωτινών.  Και αν κάποιος πει ότι άλλο τοπικά πρωταθλήματα και άλλο Γ΄ Εθνική, να του υπενθυμίσουμε ότι με τους ίδιους όρους παίζονται οι αγώνες και όσο επικίνδυνο είναι ένα γήπεδο για ματς μεγάλης κατηγορίας το ίδιο είναι αντίστοιχα και για ματς τοπικών πρωταθλημάτων. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια