Κυριακή 13.04.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσιακά στον τελικό ο Μαντζουρογιάννης με 7,64μ

Στίβος
20 Ιουλίου 2017 / 17:47
Σπύρος Πίκουλας

ΓΚΡΟΣΕΤΟ (ΙΤΑΛΙΑ). Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου, αγωνίστηκε στον προκριματικό του μήκους ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης, ο πρώτος από τους τρεις Κερκυραίους του ΚΓΣ,

στο στάδιο «Carlo Zecchini», στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Ο νεαρός άλτης του μήκους που πέρσι ήταν χρυσός στο Πανευρωπαϊκό Κ18 στο Κάλι, ήταν εντυπωσιακός στον προκριματικό και με 7.64μ. έκανε φετινό ατομικό ρεκόρ, μόλις δυο εκατοστά πίσω από το ατομικό του ρεκόρ.
Αυτό το άλμα δείχνει τη μεγάλη ποιότητα του Παναγιώτη, που αν και ξεκίνησε προετοιμασία την άνοιξη, αφού  ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός προπονήσεων το χειμώνα, μαζί με τον Τέντογλου, είναι οι μόνοι που μπήκαν στον τελικό ξεπερνώντας το όριο των 7.60μ. και σίγουρα είναι υποψήφιος για μετάλλιο, με τον Τέντογλου ακλόνητο φαβορί για το Χρυσό. 
Την Παρασκευή το απόγευμα στις 17:45, θα ξεκινήσει ο τελικός και περιμένουμε και ατομικό ρεκόρ και μετάλλιο από τον Ματζουρογιάννη που είναι αθλητής αγώνων έχει δείξει ότι τα καταφέρνει πάντα.
Σήμερα το πρωί στις 11:50 είναι η σειρά του Νίκου Νεράντζη να μπει στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ. Ο Νίκος με ρεκόρ φέτος 5.46μ. στον ανοικτό στίβο θα περάσει λογικά στον τελικό και θα κυνηγήσει και αυτός ένα μετάλλιο.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική αποστολή έχει συνολικά 35 αθλητές και αθλήτριες και οι αγώνες που ξεκίνησαν χθες, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 του μήνα.    
Σπύρος Πίκουλας

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.