Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Τάσος Κάκος στο φιλικό Εθνικής 2004 – Ίντερ

Εθνική Ελλάδος 2004
08 Ιουνίου 2017 / 20:28
Σπύρος Πίκουλας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής της τελευταίας 20ετίας δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει και παρ΄ ότι έχει «κρεμάσει» τη σφυρίχτρα του τον θυμούνται και τον καλούν να βοηθήσει σε αγώνες κυρίως με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ένας από αυτούς ήταν και αυτός που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης ανάμεσα στην Εθνική ομάδα του EUR0 2004 και τους παλαιμάχους της Inter στο Παγκρήτιο, που έγινε παρουσία 20.000 φιλάθλων. Ο αγώνας έγινε για την στήριξη του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και άλλων φιλανθρωπικών συλλόγων της Κρήτης, είχε τεράστια επιτυχία, κανείς δεν περίμενε τόσες χιλιάδες κόσμου στις εξέδρες  και τον διεύθυνε ο κερκυραίος «παλαίμαχος» πλέον ρέφερι.
Στον αγώνα αυτό που από τη μια πλευρά ήταν οι διεθνείς έλληνες παίκτες που κατέκτησαν το Euro 2004, είχαν απέναντί τους παλαιμάχους της Ίντερ με τους οποίους αγωνίστηκαν και οι Γεωργάτος, Χούτος και Καραγκούνης (έπαιξε και με την εθνική μας) οι οποίοι παλιότερα φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας του Μιλάνο. Για την ιστορία το ματς τελείωσε 1-1 (Κατσουράνης 51΄- Καλόν 38΄) και ακολούθησαν πέναλτι με την Ίντερ να κερδίσει άτυπα 2-4.  Στον πάγκο της Εθνικής ο Ότο Ρεχάγκελ και καταλαβαίνει κανείς τη λατρεία και την αποθέωση του κόσμου σε αυτούς που πριν 13 χρόνια μας είχαν κάνει περήφανους. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι με την εθνική μας έπαιξαν: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Νταμπίζας, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Χαριστέας, Τσιάρτας, Φύσσας, Καραγκούνης, Παπαδόπουλος (έπαιξαν και οι Γιαννακόπουλος, Βενετίδης, Νικολαΐδης, Καφές, Γεωργιάδης, Καψής, Κατσουράνης, Λάκης).
Όσο για τον Τάσο Κάκο σε δηλώσεις του τόνισε: «Για μένα είναι μεγάλη τιμή, η εθνική ομάδα του 2004 μας έκανε όλους υπερήφανους. Και πρέπει να τους δείχνουμε πάντα ευγνωμοσύνη για τις χαρές που μας έδωσαν. Κάθε φορά που παίζει αυτή η ομάδα, καλούμαι να είμαι εγώ διαιτητής. Κι αυτό νομίζω ότι δικαιώνει την επιλογή και την πορεία που ακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια».
Στον αγώνα έπαιξε και ο Στέλιος Βενετίδης που ήταν στην ομάδα τότε και πλέον είναι βοηθός προπονητή στον ΑΟΚ Κέρκυρα, επιλογή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια