Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψάχνει 5 - 6 ποδοσφαιριστές ο ΑΟΚΚ

ΑΟΚ Κέρκυρα
07 Ιουνίου 2017 / 18:09
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αλήθεια είναι ότι με την ίδια περσινή συνταγή, ο ΑΟΚΚ βάδισε και φέτος στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου

και κράτησε όλον τον βασικό κορμό της ομάδας, με αποτέλεσμα να στοχεύει στην ομοιογένεια. Παράλληλα δε, οι μεταγραφικές κινήσεις που έχει να κάνει δεν είναι πάρα πολλές.
5 με 6 παίκτες είναι αυτοί που χρειάζονται για να συμπληρώσει το ρόστερ ο ΑΟΚΚ και ανάμεσά τους οπωσδήποτε ένα αριστερό μπακ, αφού με τη φυγή του Ζαραδούκα έμεινε μόνο ο Ντιόγκο. Στα υπόψη, είναι η περίπτωση του Αλέξανδρου Κούρου, ο οποίος την τελευταία διετία έπαιζε στον Ηρακλή και έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, αλλά ο «υποβιβασμός» της ομάδας της Θεσσαλονίκης ίσως κάνει εύκολο το έργο της απόκτησής του. Βέβαια δεν είναι οριστικό, αφού το διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε τον Ηρακλή και του επέστρεψε τους τρεις βαθμούς και σε πρώτη φάση μένει στην κατηγορία, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμη για να τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη υπόθεση.
Ο Αλ. Κούρος είναι 24 ετών με καταγωγή από την Αλβανία, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, πήγε από το 2011 ως το 2014 στον Πανιώνιο και είχε 57 συμμετοχές, στη συνέχεια με τον Ατρόμητο, όπου έμεινε δυο χρόνια και είχε 30 συμμετοχές, ενώ από τον Αύγουστο του 2016 ανήκει στον Ηρακλή και είχε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Έχει παίξει στις εθνικές ομάδες U19, U20, U21 ενώ έχει κληθεί στην  Εθνική ανδρών της Αλβανίας (έχει δικαίωμα συμμετοχής, από τη στιγμή που έχει διπλή υπηκοότητα και δεν έχει παίξει στην εθνική ανδρών της Ελλάδος). Είναι μια πολύ καλή περίπτωση που εξετάζει σοβαρά ο ΑΟΚΚ.  Παράλληλα ψάχνει έναν αμυντικό χαφ, έναν δεξιό χαφ, έναν τερματοφύλακα, έναν παίκτη  που θα παίζει στις πτέρυγες και κινείται με πολύ σοβαρότητα και προσοχή.
 
Στην Εθνική ομάδα της χώρας του ο Ντουαλά
 
Μπορεί πριν ένα σχεδόν μήνα να έκανε επέμβαση στους κοιλιακούς ο Ντουαλά  αλλά αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής της Ισημερινής Γουινέας (αν και Καμερουνέζος) και κλήθηκε να πάει να αγωνιστεί κόντρα στην Σενεγάλη. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει λόγω αποχής του από προπονήσεις αρκετών εβδομάδων, όμως ίσως να πρέπει να ταξιδέψει ως τη χώρα του γι αυτό. Οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση (παρά τη χειρουργική επέμβαση) να ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία της ομάδας και φέτος να βοηθήσει την ομάδα, γιατί μπορεί να είχε πέρσι 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά στις περισσότερες πέρασε σαν αλλαγή, δεν ήταν ιατρικά καλά, κάτι που πλέον διορθώθηκε.    
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια