Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παίρνει Μπαλάφα ο ΑΟΚΚ. Ματιές και σε Μπριτζίντο

ΑΟΚ Κέρκυρα
06 Ιουνίου 2017 / 19:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλα δείχνουν πως ο 30χρονος αμυντικός Σωτήρης Μπαλάφας θα είναι η πρώτη μεταγραφή του ΑΟΚΚ.

Ο Μπαλάφας έμεινε ελεύθερος από τη Βέροια, μετά τον υποβιβασμό της στη Football League και ο ερχομός του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στην ομάδα της Κέρκυρας έκανε έντονο το φλερτ των δύο πλευρών, αφού συνεργάστηκαν στην αρχή της περασμένης σεζόν στην Βέροια.
Ο Αρτινός αμυντικός, έπαιξε στην τοπική Αναγέννηση Άρτας το 2004-5, από όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα πηγαίνοντας στον ΠΑΟΚεπαγγελματικό το 2005. Από εκεί πήγε ως δανεικός το 2009 στον ΠΑΣ Γιάννενα και το 2010 στον Εργοτέλη, για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, όπου συνολικά είχε 108 συμμετοχές και 7 γκολ. Στη συνέχεια βρέθηκε από το 2012 ως το 2014 στην ουκρανική Χόβερλα Ουζζορόντ, όπου έπαιξε 42 ματς και πέτυχε τρία τέρματα.
Αφού, επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στη Βέροια πλέον έμεινε ελεύθερος και οι πληροφορίες λένε ότι την αναμένεται στην Κέρκυρα γα να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του.  Ο Σωτήρης Μπαλάφας έχει διατελέσει διεθνής με τις εθνικές Νέων και Ελπίδων της Ελλάδας.
 
Η περίπτωση Μπριτζίντο
 
Στον σχεδιασμό και την προσπάθεια απόκτησης των παικτών που θα δυναμώσουν τον ΑΟΚΚ σε συγκεκριμένες θέσεις με τις προτάσεις για παίκτες από μάνατζερ να πέφτουν βροχή στην ΠΑΕ, τα Κυπριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι οι άνθρωποι του ΑΟΚΚ χτύπησαν επίσημα την πόρτα της Νέας Σαλαμίνας για να αποκτήσουν τον 26χρονο Πορτογάλο μέσο Ρουμπέν Μπριτζίντο.
Η ιστοσελίδα «sigmalive» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Κέρκυρα κατέθεσε πρόταση ύψους 30 χιλιάδων ευρώ στη Σαλαμίνα για απόκτηση του ποδοσφαιριστή, όμως, απορρίφθηκε γιατί δεν κρίθηκε συμφέρουσα. Οι ερυθρόλευκοι κοστολογούν τον ποδοσφαιριστή με 70.000, αλλά η ελλαδική ομάδα δεν προτίθεται να δώσει το συγκεκριμένο ποσό. Η Κέρκυρα δεν αποκλείεται να επανέλθει για τη διεκδίκηση του ποδοσφαιριστή, όμως, με ελαφρώς καλύτερη πρόταση και με την αισιοδοξία να τον κλείσει».
Να σημειώσουμε ότι ο Πορτογάλος χαφ (διεθνής με την Κ20 της χώρας του), έχει περάσει από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, έγινε το 2011 επαγγελματίας στη χώρα του με τη φανέλα της Ουνιάο Λεϊρία, ενώ στο νησί της Αφροδίτης πήγε το καλοκαίρι του 2015. Αρχικά για τον Ερμή Αρραδίπου, μετά βρέθηκε στην Αναγέννηση Δερυνείας και τον Ιανουάριο μετακινήθηκε στη Νέα Σαλαμίνα. 
Ο ΑΟΚΚ τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι κοιτάει την κυπριακή αγορά και παίρνει κάποιους παίκτες, όπως ο Ροζέριο Τουράμ. Βέβαια οι επόμενες μέρες και κυρίως από τις 15 του μήνα, που θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στο νησί ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, θα γίνει προσπάθεια ώστε να «κλείσουν» αν όχι όλες, τουλάχιστον οι περισσότερες μεταγραφές, αφού στις 26 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η επίσημη πρώτη της ομάδας.