Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο IBC στη Γ΄ Εθνική αν δε δικαιωθούν οι Ιππότες

ΕΣΚΑΒΔΕ
31 Μαΐου 2017 / 17:12
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκαν τα μπαράζ της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μετά την αποβολή και τον υποβιβασμό της ομάδας των Ιπποτών

και ο Σ.Κ. Ιωάννινα (IBC) τερμάτισε πρώτος, πράγμα που σημαίνει ότι θα παίξει στη Γ΄ Εθνική, υπό έναν όρο. Αυτός είναι να μη δικαιωθούν οι Ιππότες στην προσφυγή που έκαναν στο ΑΣΕΑΔ και έχει σχέση με τον υποβιβασμό τους στη Γ΄   κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ. Η απόφαση θα βγει σε μερικές εβδομάδες και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία από την κερκυραϊκή πλευρά, ενώ οι Γιαννιώτες θεωρούν ότι τίποτε δε θα αλλάξει.
 
Εντυπωσίασε ο Γάιος Σκορδίλης με τον Φάρο
 
Εν τω μεταξύ ένας σπουδαίος Κερκυραίος μπασκετμπολίστας ο Γάιος Σκορδίλης, που ξεκίνησε από την ΚΕ Φαίακας το 2003 και στη συνέχεια πήγε σε Ηρακλή, Άρη, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και φέτος έπαιξε στην Α2 και στον Φάρο Κερατσινίου εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του, κυρίως στα μπαράζ όπου η ομάδα του με την δική του μεγάλη βοήθεια κέρδισε την άνοδο στην Α1.
Ο 29χρονος διεθνής σέντερ που έχει κερδίσει πρωτάθλημα και κύπελλο με τον Παναθηναϊκό το 2013, ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα του, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στα μπαράζ, ψηφίστηκε μακράν ο καλύτερος «ψηλός» της κατηγορίας για την περίοδο που έληξε την περασμένη βδομάδα, εντυπωσίασε και αμυντικά και ιδίως επιθετικά (18 καρφώματα στα playoffs) και η επαγγελματική του καριέρα που ξεκίνησε το 2004 όταν ήταν 17 χρόνων με τη φανέλα του Ηρακλή, εκτός απροόπτου θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά, επιστρέφοντας στην Α1 με την φανέλα του Φάρου.  Είναι από τα παιδιά που απλά δείχνουν πως στο νησί μας μπορεί το μπάσκετ να βγάζει σπουδαίους παίκτες, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε και 1-2 σπουδαίες ομάδες που θα ξεφύγουν από τα στενά όρια της ΕΣΚΑΒΔΕ. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια