Πέμπτη 22.01.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

H ΑΕ Λευκίμμης πήρε το Super Cup, 1-0 την Ολυμπιάδα Καρουσάδων (ΦΩΤΟ)

.Γ΄ Εθνική
21 Ιανουαρίου 2026 / 20:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο καιρός δεν βοήθησε ώστε να βρεθεί πολύ κόσμος στο γήπεδο και να απολαύσει ένα όμορφο ματς και από τις δυο ομάδες,

Η ΑΕ Λευκίμμης πιο έμπειρη και παίζοντας μια κατηγορία παραπάνω ήταn η φετινή νικήτρια και κατέκτησε το Super Cup 2025, αφού νίκησε με 1-0 την πολύ δυνατή Ολυμπιάδα Καρουσάδων, στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι.

Ο καιρός δεν βοήθησε ώστε να βρεθεί πολύ κόσμος στο γήπεδο και να απολαύσει ένα όμορφο ματς και από τις δυο ομάδες, παράλληλα δε να ενισχύσει το «ταμείο αλληλεγγύης» αφού τα 5€ του εισιτηρίου εισόδου θα πήγαιναν σε αυτό. Με αυτά τα χρήματα ενισχύονται  ποδοσφαιριστές που έχουν σοβαρό τραυματισμό και η Ένωση τους βοηθά οικονομικά. 

Η ΑΕΛ πέτυχε ένα γρήγορο τέρμα και φρόντισε να θωρακίσει την άμυνά της και να κρατήσει σαν κόρη οφθαλμού ως το τέλος, ενώ η πολύ καλή και μαχητική Ολυμπιάδα έχοντας και κατοχή μπάλας στο ματς αυτό δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ παρά την προσπάθειά της.

Στο α΄ ημίχρονο η Ολυμπιάδα είχε περισσότερο χρόνο τη μπάλα και προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ, αφού η ΑΕ Λευκίμμης που έπαιζε με σφικτή άμυνα μπόρεσε ενωρίς, μόλις στο 10΄ μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Παππά,  με τον Μ. Βασιλίκ να ανοίξει το σκορ. Είχαμε αρκετές φάσεις και από τις δυο ομάδες στο α΄ μέρος και οι δυο θα μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΛ προηγούμενη με 1-0.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του ματς, η μεν ΑΕΛ με κλειστή άμυνα και με αιχμές τους Βασιλίκ και Τσιάβο έψαξε ένα δεύτερο γκολ, ενώ η Ολυμπιάδα προσπάθησε με κάθε τρόπον να παραβιάσει την εστία του Κουναλάκη αλλά δεν μπόρεσε, Έτσι το γκολ από το 10΄ ήταν αυτό που χώρισε στο τέλος τις δυο ομάδες και έδωσε το έπαθλο στην «Βασίλισσα του Νότου» ήταν το 3ο  που πήρε (τόσα έχουν και οι Όλυμπος, Αστέρας Πετριτή και Κρόνος).

Διαιτητές: Χ. Μαργαρίτης, Γαρδικιώτης, Σταμάτης.

Ολυμπιάδα Καρουσάδων (Ι. Χονδρογιάννης): Πισιάνης, Γαρδικιώτης, Κρητικός, Καριοφύλλης Β., Βλασερός, Στεργίου, Γκελοσάνι, Κωστελλέτος, Μερκάι, Μουζακίτης, Κορίκης,

ΑΕ Λευκίμμης (φ. Τάντης - Ι.Φλώρος): Κουναλάκης, Ματσοβίλα. Ι. Βασιλάκης, Μπαλός, Πουλημένος, Πανταζής, Βλάσσης, Παπαγεωργίο, Παππάς, Τσιάβος, Βασιλίκ.

Φώτο Σπύρος Πίκουλας

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.