Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιμένουν το ΑΣΕΑΔ οι Ιππότες. Απίστευτο μπέρδεμα με τα μπαράζ

ΕΣΚΑΒΔΕ
24 Μαΐου 2017 / 17:38
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Ιππότες μετά την απόφαση από την ΕΣΚΑΒΔΕ για να μηδενιστούν και να υποβιβαστούν λόγω της αντικανονικής συμμετοχής στο πρωτάθλημα με τον Εργινουσάκη,

ελπίζουν ότι θα δικαιωθούν από το ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών) και θα είναι η ομάδα που θα ανέλθει στη Γ Εθνική, κάτι που κέρδισε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.
Όμως απίστευτο μπέρδεμα έχει γίνει με τα μπαράζ που ολοκληρώνονται αυτό την Κυριακή και αυτό γιατί στη θέση των Ιπποτών παίζει ο Σπάρτακος Ιωαννίνων, ο οποίος όμως χωρίς να αγωνιστεί ξεκίνησε με δυο νίκες, αφού η ομάδα της Βόνιτσας που δεν είχε κανένα βαθμολο0γικό ενδιαφέρον αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Τι σημαίνει αυτό; Απλά ότι οι αγώνες δεν γίνονται με τους ίδιους  όρους, αφού η Βόνιτσα έχει κερδίσει  την ΓΕΑ στην έδρα της, αλλά για τον Σπάρτακο ήλθαν δυο νίκες και ανέλπιστοι βαθμοί, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην τους κατακτούσε. Ένα άδικο σίγουρα αποτέλεσμα για τους Αγρινιώτες, που είχαν χάσει στη Βόνιτσα, αλλά τα πλέι οφ είναι σε εξέλιξη. Υπάρχουν δυο ακόμα αγώνες να γίνουν, ανάμεσα σε Σπάρτακο και Σ.Κ. Ιωάννινα (στο α ματς ο Σ.Κ.Ι. νίκησε 70-65) , παίζουν Παρασκευή 26/5 και θα κλείσει ο κύκλος των αγώνων την Κυριακή στο Αγρίνιο με το ματς ΓΕΑ-Σπάρτακου (στο α ματς η ΓΕΑ  νίκησε 77-62). Έτσι η βαθμολογία διαμορφώθηκε, ως εξής:   
 
Σ.Κ. Ιωαννίνων*                  9
ΓΕ Αγρινίου*                        8
Σπάρτακος**                        6             
 ΑΟ Βόνιτσας                       -
Όλα είναι ανοικτά πλέον και για τις τρεις ομάδες, αφού ο Σπάρτακος με δυο νίκες, μεγαλύτερες σε διαφορά πόντων από ότι έχασε τα πρώτα ματς θα έχει τύχη να πάρει την πρώτη θέση, ενώ αν ισοβαθμήσουν στην κορυφή Σ.Κ.Ιωαννίνων και ΓΕΑ τότε η ομάδα του Αγρινίου θα ανέβει στην Γ Εθνική, έχει  καλύτερη διαφορά με την Σ.Κ. Ι.
Αν δικαιωθούν οι Ιππότες, τότε όλα αυτά τα ματς του Σπάρτακου είναι σαν να μην έγιναν ποτέ και το χειρότερο για την ομάδα αυτή είναι ερχόμενη από το πουθενά. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια