Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έριξαν τους Ιππότες στη Γ΄ ΕΣΚΑΒΔΕ

ΕΣΚΑΒΔΕ
17 Μαΐου 2017 / 20:20
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΒΔΕ το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαΐου, ήταν ομόφωνα καταδικαστική για την ομάδα των Ιπποτών που όχι απλά δεν ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική,

αλλά αντί για τη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ που εισηγήθηκε αρχικά η Επιτροπή πρωταθλήματος, την έριξαν στη Γ΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Μια απόφαση που πλέον αναγκάζει τους ανθρώπους των Ιπποτών να προσφύγουν το ΑΣΕΑΔ, αν θέλουν να αλλάξει κάτι και να πιάσουν τόπο τα όσα κέρδισαν στους αγωνιστικούς.
Μάλιστα, η ΕΣΚΑΒΔΕ έβαλε τον Σπάρτακο να αγωνιστεί στα μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική, αφού όλα τα ματς των Ιπποτών είναι ως μη γενόμενα και όρισε τις ημερομηνίες στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες ανάμεσα σε Σπάρτακο και ΣΚ Ιωάννινα, ΓΕ Αγρινίου και ΑΟ Βόνιτσας.
Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΒΔΕ για τους Ιππότες στο πρακτικό Δ.Σ. (3/2017) από 15/5/2017 και στην παρ.4, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων  που αφορούσε υποβιβασμό του Σωματείου ΙΠΠΟΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (πρακτικό 27/2017), το Δ.Σ. ΟΜΟΦΩΝΑ επικύρωσε την απόφαση αυτή και υποβιβάζει οριστικά το Σωματείο στη Γ΄ κατηγορία και όχι τη Β΄ κατηγορία, όπως ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων. Την πρόταση αυτή υπερψήφισαν και οι μειοψηφούντες σύμβουλοι της Επιτροπής Πρωταθλημάτων (έρθρα 54παρ.10 και 89παρ.6-Ε.Ο.Κ.).
Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί από το Σωματείο ΙΠΠΟΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ να αποσταλεί εντός πενθημέρου και το αυτοκόλλητο υγείας Ε.Ο.Κ. του Αθλητή Εργινουσάκη Αλέξανδρου το οποίο δεν είναι επικολλημένο στο δελτίο που μας απέστειλε το σωματείο.Για το ίδιο θέμα επιβάλλεται η ποινή των εικοσιτεσσάρων αγωνιστικών ημερών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα (Άρθρο 70 Ε.Ο.Κ.) στον αθλητή Εργινουσάκη Αλέξανδρο. Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΒΔΕ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα περί προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια».  

Οι παίκτες των Ιπποτών για τον «υποβιβασμό»
 
Η απόφαση για τον υποβιβασμό των Ιπποτών φυσικά δεν άφησε ασυγκίνητους του αθλητές της ομάδας, που εντός αγωνιστικού χώρου τα έδωσαν όλα και απέδειξαν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Έτσι προχώρησαν σε μια επιστολή, την οποία υπογράφουν 13 από αυτούς. Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει:
«Εκ μέρους των παικτών και εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων θα θέλαμε από την αγωνιστική πλευρά μας να αναφέρουμε τα εξής: Δημιουργήθηκε μια ομάδα - παρέα παικτών με όραμα - στόχο την άνοδο στη Γ' ΕΘΝΙΚΗ. Μέσα από τεράστιες προσπάθειες, αξιέπαινες θυσίες και αθλητικό κόπο, καταφέραμε να τερματίσουμε ΑΗΤΤΗΤΟΙ στο πρωτάθλημα, κατόπιν, ομολογουμένως, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΩΝ εμφανίσεων, οι οποίες δεν χρίζουν ουδεμίας ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ αμφισβήτησης και ικανότητας.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλο τον κόσμο που από την αρχή της προσπάθειάς μας ήταν κοντά μας και μας στήριξε, ώστε να επιτευχθεί αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα και αναγνώρισε την ΑΞΙΑ μας.
Εμείς μάθαμε να κοπιάζουμε εντός των γραμμών και να είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο μας με συνέπεια. Καταφέραμε να τερματίσουμε πρώτοι κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και την άνοδο στη Γ' ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία. Ένα γεγονός που ΔΕΝ αλλάζει τη μπασκετική πραγματικότητα.
Η ανταμοιβή μας είναι η αδιαμφισβήτητη απόδοσή μας και η αγωνιστική εικόνα στο βαθμολογικό πίνακα με τις εντυπωσιακές νίκες μας σε όποιο γήπεδο αγωνιστήκαμε. Η άνοδος κερδήθηκε επάξια -μπασκετικά ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ και ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (KERKYRA B.C.). Οτιδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα το κρίνει η ιστορία ως ΚΑΛΠΙΚΟ και ΨΕΥΤΙΚΟ.
Με εκτίμηση οι παίκτες της ομάδας:
Ζώτος Φώτης, Χατζόπουλος Αντρέας, Περούλης Στάθης, Πάλλης Σπύρος, Κουτσούρης Δημήτρης, Κατέχης Δημήτρης, Μακρίδης Δημήτρης, Ζήρας Βασίλης, Σπιτιέρης Ροζάριος, Ούστογλου Νίκος, Εργινουσάκης Αλέξανδρος, Τάγκας Δημήτρης, Μωραίτης Ιάσωνας».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια