Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αισιοδοξία ότι θα υπάρξει δικαίωση, στους Ιππότες

Ιππότες
12 Μαΐου 2017 / 18:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εισήγηση της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ προς το Δ.Σ. για μηδενισμό σε ματς του πρωταθλήματος που συμμετείχε ο αθλητής Εργινουσάκης

και ο υποβιβασμός της ομάδας στη Β΄ κατηγορία, ενώ στον αγωνιστικό χώρο πήρε όχι απλά τον τίτλο αλλά και μέσω των μπαράζ την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, έχει φέρει τα πάνω κάτω στο κερκυραϊκό μπάσκετ. Είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση που αλλάζει κυριολεκτικά τον χάρτη, αφού Ιππότες και ΚΕ Φαίακας είχαν συμφωνήσει και σε Ένωση των ομάδων τους, αλλά αυτή τη στιγμή, όλα είναι στον αέρα. Θα πρέπει να επικυρωθεί και από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΒΔΕ η εισήγηση και μετά να δούμε τις εξελίξεις.
Οι άνθρωποι των Ιπποτών μας δήλωσαν πως αυτή η εισήγηση - απόφαση μπορεί να απορριφθεί για δυο λόγους. Ο ένας είναι πως σε κάθε ματς υπάρχει χρονικό διάστημα που μπορεί μια ομάδα να κάνει ένσταση και στις Γενικές Διατάξεις πρωταθλημάτων ΕΣΚΑΒΔΕ 2016-2017 και όπως  αναφέρεται ρητά στην παράγραφο 2, «Οι ενστάσεις, θα υποβάλλονται εντός 48 ωρών από την τέλεση του αγώνα, ΜΟΝΟ με συστημένο έγγραφο ΕΛΤΑ (σφραγίδα ταχυδρομείου). Για να συζητηθεί η ένσταση θα καταβάλλεται παράβολο 100 ευρώ διαφορετικά η ένσταση δεν θα συζητείται».
Αυτό σημαίνει ότι είναι εκπρόθεσμη η οποιαδήποτε απόφαση για τα ματς που έγιναν και δεν υποβλήθηκε ένσταση εκείνη την ώρα, αφού η τελευταία συμμετοχή του Εργινουσάκη αναγραφόμενου σε Φύλλο Αγώνα είναι στις 19 Μαρτίου. Παρ΄ όλα αυτά, η άποψή μας είναι ότι  κακώς συζητήθηκε ένα τέτοιο θέμα και δεν έπρεπε καν να τους απασχολήσει στην ΕΣΚΑΒΔΕ. Αλλά υπάρχει και δεύτερη παράμετρος για δικαίωση των Ιπποτών αφού υπάρχει δεδικασμένο.
Από την πλευρά των Ιπποτών υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και θεωρούν ότι οι κόποι των παιδιών και οι θυσίες της διοίκησης δε θα πάνε χαμένα.
Όσο για το τυπικό του πράγματος ο Εργινουσάκης είχε δοθεί με υποσχετική στους Ιππότες και υπήρξε ένα τυπικό, αλλά όχι ουσιαστικό, πρόβλημα με την ανανέωση του δελτίου του. Όλα αυτά θα μετρήσουν όταν θα υπάρξει οριστική απόφαση από την ΕΣΚΑΒΔΕ, με τους Ιππότες να είναι αποφασισμένοι αν χρειαστεί να φτάσουν και στο ΑΣΕΑΔ, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας.
Το Σάββατο είχε οριστεί ως η τελευταία μέρα των αγώνων μπαράζ, με τους Ιππότες να αγωνίζονται με τον ΑΟ Βόνιτσας, αλλά έτσι κι αλλιώς το ματς δεν θα γίνει αφού οι φιλοξενούμενοι παραιτήθηκαν του αγώνος, αφού δεν είχε την παραμικρή βαθμολογική σημασία γι αυτούς. Κανονικά όμως θα γίνει το άλλο ματς ανάμεσα σε ΓΕ Αγρινίου και Σ.Κ. Ιωάννινα, ενώ όλα είναι στο αέρα για το ποια ομάδα θα ανέβει και αν θα παίξει στα playoff ο Σπάρτακος στη θέση των Ιπποτών, με την εισήγηση της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ. Σίγουρα το σήριαλ θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμα και περιμένουμε την εξέλιξή του και τις αποφάσεις.