Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση

Απεργία
08 Μαΐου 2017 / 14:54

Την Τετάρτη 17 Μαΐου στη γενική 24ωρη πανελλαδική απεργία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στη συγκέντρωση για την πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία, την Τετάρτη, 17 Μαΐου, στις 10:00 και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “πούλησε ελπίδα” και ήλθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος.  Ψήφισε κι εφάρμοσε με απόλυτη ευλάβεια το Γ’ μνημόνιο και τώρα φέρνει το 4ο Μνημόνιο, μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.

Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ στην ουσία απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και παράλληλα αφήνουν στον μαρασμό τον θεσμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ανερυθρίαστα προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, στο ξεπούλημα  των λιμανιών, των αεροδρομίων, της δημόσιας περιουσίας ενώ προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και σύντομα θα ακολουθήσει και η Δημόσια Ύδρευση. Καθημερινά διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Επίσης, χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό ετοιμάζονται να νομιμοποιήσουν το άνοιγμα των καταστημάτων ΟΛΕΣ τις Κυριακές του χρόνου, “παίζοντας” το παιχνίδι των μεγάλων πολυεθνικών που θέλουν να ελέγξουν την αγορά, αλλά και να ανατρέψουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων επιβάλλοντας και διευρύνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη γενικευμένη εργασιακή ζούγκλα. Απελευθερώνοντας τις Κυριακές ενεργούν αντισυνταγματικά και ενάντια ακόμα και στη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (100/2017).

Αντί, λοιπόν, η Κυβέρνηση να στοχεύει την ανάπτυξη και την απασχόληση, τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, συνεχίζει τον δρόμο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, που οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Μια κυβέρνηση που εξαντλεί τις προσπάθειές της δημιουργώντας εχθρούς, προκειμένου να ρίξει επικοινωνιακή στάχτη στα μάτια  αυτών που θα υποστούν τα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα.
Τελευταία, ένας τέτοιος “εχθρός” έγινε και το συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο δυστυχώς δέχεται από την παρούσα κυβέρνηση μία σφοδρή επίθεση η οποία είναι η συστηματικότερη από όλων των άλλων κυβερνήσεων στα χρόνια των Μνημονίων, με τον Πρωθυπουργό της χώρας να παραπονιέται εντός κι εκτός χώρας ότι δεν τυχαίνει της στήριξης των συνδικάτων!

Είναι παραπάνω από δεδομένο ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται απέναντι από κάθε κυβέρνηση που διαλύει την κοινωνία και καθιστά εργαζόμενους και συνταξιούχους επαίτες. Απέναντι σ' αυτή την πολιτική, το Συνδικαλιστικό Κίνημα φυσικά και θα συνεχίσει να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.
Να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που αποδέχτηκε και ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα. Το συνδικαλιστικό κίνημα παρά την επίθεση λάσπης πάλεψε και παλεύει για να αποκρούσει αυτές τις πολιτικές.
Έχουμε την δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές».