Για μπάνιο στο Μύλο: Το Καθημερινό μας Καλοκαιρινό Καταφύγιο

Είναι ο τόπος όπου οι οικογενειακοί δεσμοί γίνονται ακόμα πιο δυνατοί, και οι καλοκαιρινές στιγμές μετατρέπονται σε ανεκτίμητες αναμνήσεις.

Μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι μας, ο Μύλος στη Γαρίτσα μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό μωσαϊκό ανθρώπων και στιγμών, το καθημερινό μας καταφύγιο για δροσερές βουτιές.
Ζωντανεύει με τις φωνές των παιδιών και το γλυκό άρωμα του αντηλιακού. Για εμάς, η ρουτίνα είναι αγαπημένη και αμετάβλητη: κάθε μέρα, μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι μας, η παραλία του Μύλου μάς περιμένει για τις καθημερινές μας βουτιές.
Είναι ένα θέαμα που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, γεμίζοντας την καρδιά με ζεστασιά. Οι γιαγιάδες της γειτονιάς, με τα καπέλα τους και τις ψάθινες τσάντες τους γεμάτες πετσέτες και κολατσιό, παίρνουν το δρόμο για τη θάλασσα. Μαζί τους, τα εγγόνια τους, για να ζήσουν το δικό τους καλοκαιρινό παραμύθι.
Το παιχνίδι με τη μπάλα, οι βουτιές, το κυνήγι των μικρών ψαριών, οι γλυκιές φωνούλες – κάθε στιγμή είναι μια ανάμνηση που χτίζεται και θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές.
Σημείο συνάντησης των μαμάδων με τα παιδιά τους. Καθώς τα μικρά ατενίζουν τη θάλασσα με ανυπομονησία, εκείνες ανταλλάσσουν νέα, συμβουλές και γέλια. Είναι ο δικός τους τρόπος να συνδεθούν, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν στα παιδιά τους την ανεμελιά που μόνο το καλοκαίρι μπορεί να χαρίσει.
Και λίγο πιο πέρα, ο Μύλος γίνεται το αγαπημένο σημείο συνάντησης των μαθητών που έχουν πια διακοπές από το σχολείο. Με τις τσάντες τους γεμάτες αντηλιακά και μάσκες, έρχονται για να κολυμπήσουν, να παίξουν, και να μοιραστούν τα όνειρά τους για το καλοκαίρι. Η παραλία μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο "σχολείο" χαράς, όπου οι φιλίες δυναμώνουν και οι αναμνήσεις πλάθονται κάτω από τον ζεστό ήλιο.
Τέλος, δεν λείπουν και οι μικρές παρέες ηλικιωμένων. Με τις πετσέτες τους απλωμένες και τα βιβλία τους στα χέρια, απολαμβάνουν την ηρεμία της θάλασσας, ανταλλάσσουν κουβέντες, και βυθίζονται στις αναμνήσεις. Συχνά, παρακολουθούν με χαμόγελο τη φασαρία των παιδιών, θυμούμενοι ίσως τα δικά τους καλοκαίρια και τις δικές τους στιγμές ανεμελιάς.
Ο Μύλος είναι κάτι παραπάνω από μια απλή παραλία. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένα σημείο όπου οι γενιές συναντιούνται, οι σχέσεις ανθίζουν, και η κάθε μέρα του καλοκαιριού αποκτά το δικό της ξεχωριστό χρώμα. Είναι το καθημερινό μας ραντεβού με τη θάλασσα, την ξεγνοιασιά και την ομορφιά της ζωής. Ο τόπος όπου οι οικογενειακοί δεσμοί γίνονται ακόμα πιο δυνατοί, και οι καλοκαιρινές στιγμές μετατρέπονται σε ανεκτίμητες αναμνήσεις.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.