Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργαστήριο με θέμα την «Bιο-ιατρική μέσω της Βιοπληροφορικής»

Βιοπληροφορική
25 Απριλίου 2017 / 09:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση - εργαστήριο με θέμα την «Bιο-ιατρική μέσω της Βιοπληροφορικής» διοργανώνεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

 στην Κέρκυρα. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στη διαδικασία «Επιχειρηματικής ανακάλυψης» για την εξειδίκευση δράσεων της περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Ιονίων Νήσων. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (οδός Ιωάννου Θεοτόκη)από τις 18.30μ.μ.
Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν  εισηγήσεις με θέμα:
- Καθ. Ηλίας Κοτσιρέας, Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier Καναδά,  «Αναπτύσσοντας δίκτυο ερευνητικής αριστείας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».
- Καθ. Παναγιώτης Βλάμος, Πρόεδρος Τμ. Πληροφορικής - Διευθυντής του εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας» Ιονίου Πανεπιστημίου,
«Ερευνητικά αποτελέσματα και Διεθνείς συνεργασίες του εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου». 
-          Ιωάννης Γιαννακάκης – Δικηγόρος, Νομικός σύμβουλος Νότιας Ευρώπης Ομίλου G4S,
«Iατρικός τουρισμός για πάσχοντες από άνοια- Ειδικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης στα Ιόνια Νησιά».
Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις/προτάσεις από τους παριστάμενους, φορείς, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματίες.
Στο εργαστήριο έχουν κληθεί να συμμετέχουν η αυτοδιοίκηση,  επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς,  φορείς της ιατρικής κοινότητας (Γ.Ν. Νοσοκομείο, Ιατρικός σύλλογος, κλπ), μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τομέα της υγείας στην Κέρκυρα, με  απώτερο στόχο να αναδειχθούν δυνατότητες και ευκαιρίες, ιδιαίτερα στον τομέα της Βιο-ιατρικής, είτε ως ερευνητική δραστηριότητα είτε ως επιχειρηματική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της εργαστηριακής έρευνα, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ε.Π Ιονίων Νήσων 2014-2020.