Τετάρτη 14.05.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Βόρειας & Γυμνάσιο Καρουσάδων καθάρισαν συμβολικά την παραλία της Αστρακερής

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
13 Μαΐου 2025 / 18:02

Μια δυνατή συμμαχία για το περιβάλλον. Η δράση είχε διπλό στόχο: την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών μέσω της ενεργής συμμετοχής τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια πράξη ουσιαστικής ευαισθητοποίησης, την Δευτέρα 12 Μαΐου, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας και το Γυμνάσιο Καρουσάδων συνεργάστηκαν για τον συμβολικό καθαρισμό της παραλίας της Αστρακερής. Η δράση είχε διπλό στόχο: την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών μέσω της ενεργής συμμετοχής τους.

Η παραλία της Αστρακερής δεν είναι απλώς ένα φυσικό τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς· αποτελεί επίσης καταφύγιο για ένα από τα πιο σπάνια και προστατευόμενα φυτά της Μεσογείου: τον κρίνο της θάλασσας (Pancratium maritimum). Το ευαίσθητο αυτό αυτοφυές φυτό, με τα λευκά του άνθη που μοιάζουν με κρίνα, φύεται κυρίως σε αμμώδεις παραλίες και αποτελεί δείκτη υγιούς ακτογραμμής. Η παρουσία του στην Αστρακερή ενισχύει την περιβαλλοντική αξία της περιοχής και καθιστά επιτακτική την ανάγκη προστασίας της.

Η δράση αποτέλεσε ένα ζωντανό και βιωματικό μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και την υποστήριξη των στελεχών του Δήμου, συνειδητοποίησαν την αξία της οικολογικής ευθύνης, της συλλογικής προσπάθειας και της φροντίδας του τόπου μας.

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια απευθύνουμε στον Διευθυντή του Γυμνασίου Καρουσάδων, κ. Νικόλαο Μαρτζούκο, στο εκπαιδευτικό προσωπικό, και –προπάντων– στους μαθητές, που απέδειξαν ότι η νέα γενιά διαθέτει συνείδηση, ενέργεια και ουσιαστική αγάπη για το περιβάλλον.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας δεσμεύεται να συνεχίσει την ενίσχυση τέτοιων συνεργειών με την εκπαιδευτική κοινότητα, καλλιεργώντας μαζί ένα πιο βιώσιμο και οικολογικά υπεύθυνο αύριο.

ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΟΚΚΑΛΗ