Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκρότηση επιτροπής για την Παλαιστίνη

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
21 Οκτωβρίου 2024 / 11:31

Μετά τη δεύτερη συνάντηση αλληλέγγυων για την Παλαιστίνη

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ). Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση αλληλέγγυων της Παλαιστίνης, η οποία και συνέστησε ανάλογη Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο. Η συνάντηση, η οποία έγινε μέσα σε κλίμα συνεννόησης, ανίχνευσε δυνατότητες ώστε να εκφραστεί και στην Κέρκυρα ένα ισχυρό ρεύμα αλληλεγγύης στους μαρτυρικούς λαούς της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι δοκιμάζονται από τις θηριωδίες του Ισραήλ με τη συνενοχή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η συνάντηση κατέληξε ομόφωνα στις παρακάτω δράσεις:

1. Να απευθυνθεί στα ζωντανά σωματεία του νησιού, ώστε να αναλάβουν συντονισμένα και άμεσα πρωτοβουλίες για να εκφράσουν την καταδίκη τους στο συνεχιζόμενο φονικό και την υπεράσπιση του δίκιου ενός λαού που παλεύει για τη λευτεριά.

2. Να ενημερώσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην Κέρκυρα για τις πραγματικές διαστάσεις του πολέμου (αφίσα, προκήρυξη, εξόρμηση στην πόλη, πανό, έκκληση για βοήθεια, ενημέρωση ΜΜΕ).

3. Να παρέμβει ως ενιαίο σώμα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για να ευαισθητοποιήσει λαό και νεολαία για το θέμα, συνδέοντας το αντιφασιστικό ΟΧΙ του λαού μας με την αντίσταση των λαών στη Μ. Ανατολή.

4. Να καλέσει τα σωματεία δασκάλων και καθηγητών να συνεχίσουν και να δυναμώσουν στα σχολεία τους το πνεύμα αλληλεγγύης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ