Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μείωση και εξορθολογισμό των δημοτικών τελών ζητάει ο σύλλογος κατοίκων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
18 Οκτωβρίου 2024 / 19:33

Στην ανακοίνωση του δ.σ. που διένειμε ενόψει της συζήτησης του θέματος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνει εν κατακλείδι, «... διαφωνεί με την αύξηση για την κατηγορία ακινήτων που είναι κατοικίες στη Δ.Ε. Κερκυραίων και προτείνει την ΜΕΙΩΣΗ τους στη βάση του εξορθολογισμού τους»!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σύλλογος των μονίμων κατοίκων της παλιάς πόλης της Κέρκυρας:

  1. Δεν συμφωνεί με την ανάληψη της κάλυψης του ελλείματος των 10.000.000€ από τους πολίτες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας πριν υπάρξει απάντηση σε ανάλογο αίτημα του Δήμου προς τα αρμόδια υπουργεία και τον Πρωθυπουργό.
  2. Δεν συμφωνεί με την άποψη ότι αφού δεν υπήρξε αύξηση στα δημοτικά τέλη τα τελευταία 14 χρόνια για τα ακίνητα στη Δ.Ε. Κερκυραίωνκαι από το 1999 στα υπόλοιπα, μία αυξηση τώρα είναι δικαιόλογημένη.  Είναι σε όλους γνωστό  ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες έχουν υποβαθμιστεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, και σε ορισμένα μέρη μάλιστα έχουν  σχεδόν εκμηδενιστεί. Δεν υπάρχει επαρκής Δημοτικός Φωτισμός και σε ορισμένα καντούνια είναι ανύπαρκτος. Σε πολλές περιπτώσει οι ίδιοι κάτοικοι αναγκάζονται να φωτίζουν με τα δικά τους μέσα τα καντούνια κλπ.  Ενδεικτικά αναφέρουμε τους δρόμους και τα καντούνια στους Αγ. Πατέρες, στο Καμπιέλο, στην Σπηλιά και Εβραϊκή κλπ. Δεν υπάρχει πρόγραμμα οδοκαθαρισμού και γενικής καθαριότητας. Το καθήκον των υπηρεσιών εξαντλείται μόνο στο πέρασμα των μικρών οχημάτων για τη συλλογή των απορριμμάτων μόνον από καταστήματα και αυτό κυρίως στη Βελισσαρίου, στην Καποδιστρίου και στην Ευγ. Βουλγάρεως.
  3. Συμφωνεί με τον εξορθολογισμό των Δημ. Τελών, από περιοχή σε περιοχή, σύμφωνα  με τη χρήση του καθενός και των από το Δήμο παρεχομένων υπηρεσιών. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα συνυπολογιστει το έλλειμμα των δέκα εκατομμυρίων (σ.σ. που δημιουργήθηκε και εξακολουθεί από τη μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Κερκύρας).
  4. Δεν συμφωνεί με την αύξηση των Δ.Τ. για τη κατηγορία ακινήτων που είναι κατοικίες στη Δ.Ε. Κερκυραίων και προτείνει την ΜΕΙΩΣΗ τους στη βάση του εξορθολογισμού των τελών.