Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαρτζούκου αντί Ρούσσινου στη ΛαΣυ Βόρειας Κέρκυρας

Ελένη Μαρτζούκου, ΛαΣυ, δημοτική σύμβουλος Βόρειας Κέρκυρας
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣ
18 Οκτωβρίου 2024 / 18:43

Ο Δήμος κατηγορείται ότι δεν θέλησε να προγραμματίσει έτσι τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ώστε να μπορεί να συμμετέχει σ΄ αυτές ο επικεφαλής του συνδυασμού, καθηγητής Κ. Ρούσσινος, που δουλεύει με απογευματινό ωράριο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παράταξη σε μακροσκελή ανακοίνωσή της θεωρεί την απροθυμία του δημάρχου Μαχειμάρη και του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, απόπειρα παρεμπόδισης της δράσης της και ανακοινώνειεντέλει την αντικατάσταση του επικεφαλής που κωλύεται επαγγελματικά με την επόμενη στην σειρά της παράταξης, δημοτική σύμβουλο, Ελένη Μαρτζούκου.

Τα επίμαχα σημεία της ανακοίνωσης της ΛαΣυ.: «... Είναι γνωστή στο Δημοτικό Συμβούλιο, η αντικειμενική περιοριστική παράμετρος του πλαισίου συμμετοχής του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έχει να κάνει με την εργασία του (εκπαιδευτική με απογευματινό ωράριο). Για την αντιμετώπισή του ζητήματος καταθέσαμε διάφορες και ρεαλιστικές προτάσεις όπως, ο ορισμός τακτικής συνεδρίασης την 1η Δευτέρα ή Τετάρτη κάθε μήνα σε αποδεκτή ώρα. Μολονότι το ζήτημα το έχουμε θέσει επανειλημμένα και πολύμορφα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στον ίδιο το Δήμαρχο μεπαραστάσεις, συναντήσεις, ερωτήσεις, διαμαρτυρίες κλπ. δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Ήταν φανερή, στα λόγια και στην πράξη, η απροθυμία του Δημάρχου και συνολικά της Δημοτικής Αρχής, να βρεθεί λύση».

«... Η προσπάθειά να μπουν εμπόδια στα δράση μας δεν θα περάσει. Άλλωστε το περιεχόμενο της εκπροσώπησης του ψηφοδελτίου μας δεν το ορίζει το πρόσωπο αλλά η πολιτική που αυτό εκφράζει. Η εκπροσώπηση της αγωνιστικής φιλολαϊκής πολιτικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορεί να γίνει από τον κάθε ένα από τους 130 υποψηφίους που τίμησαν το ψηφοδέλτιο μας.

Με βάση τα παραπάνω, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Κέρκυρας, Κώστας Ρούσσινος, αντικαθίσταται στο Δημοτικό Συμβούλιο από την επόμενη στη σειρά εκλογής Ελένη Μαρτζούκου.

 

17/10/24