Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη μαθητών του 4ου Πειραματικού Δημ. Σχολείου στον Ιππικό όμιλο

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
17 Οκτωβρίου 2024 / 10:09

Τα παιδιά βίωσαν μια ξεχωριστή και πολύ ευχάριστη εμπειρία, αφού απόλαυσαν την επαφή και την αλληλεπίδραση με τα άλογα, ενημερώθηκαν για τη φροντίδα τους, την ιστορία της ιππασίας και τη σημασία της υπευθυνότητας απέναντι στα ζώα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη όμορφη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μικροί μαθητές του 4ου Πειραματικού Δημ. Σχολείου Κέρκυρας – Αθηναγόρειο με την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας. Η επίσκεψη αυτή, που οργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, είχε ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια βιωματική εμπειρία επαφής με τα άλογα και να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της ιππασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία:

•             Να ξεναγηθούν στους χώρους του ιππικού ομίλου.

•             Να μάθουν για τη φροντίδα και τις ανάγκες των αλόγων.

•             Να συμμετάσχουν σε βασικά μαθήματα ιππασίας, υπό την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών.

•             Να παρακολουθήσουν παρουσίαση για την ιστορία της ιππασίας και τη σημασία της στη ζωή του ανθρώπου.

Τα παιδιά βίωσαν μια ξεχωριστή και πολύ ευχάριστη εμπειρία, αφού απόλαυσαν την επαφή και την αλληλεπίδραση με τα άλογα, ενημερώθηκαν για τη φροντίδα τους, την ιστορία της ιππασίας και τη σημασία της υπευθυνότητας απέναντι στα ζώα. Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με τη φύση και το περιβάλλον, αφού ο όμιλος βρίσκεται σε ένα όμορφο, φυσικό τοπίο, που πρόσφερε στους μαθητές και στις μαθήτριες μια ευχάριστη αλλαγή από την καθημερινότητά τους.

ΦΩΤΟ@ ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ