Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση με μέλη της κοινότητας Ρομά (photos)

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
10 Οκτωβρίου 2024 / 11:14

Σκοπός της συζήτησης ήταν η διερεύνηση των προβλημάτων της Κοινότητας Ρομά Κέρκυρας σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι υποδομές καθώς και οι δυνατότητες ενδυνάμωσης των μελών της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Μέριμνας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Χρ. Σκούρτης με μέλη της κοινότητας Ρομά την Τρίτη 08/10 στο παράρτημα Ρομά, του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων με σκοπό την ενημέρωση τους σχετικά με τις σπουδές και την εγγραφή νέων Ρομά στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας Κέρκυρας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε εκπαιδευτικός της σχολής Μαθητείας η οποία παρείχε ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά  με τις σπουδές, τις ειδικότητες καθώς και τη διαδικασία εγγραφής των ενδιαφερόμενων στη σχολή.

Στη συνέχεια, στο χώρο πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα Ρομά, μεταξύ του προέδρου και εκπροσώπων των Ρομά, προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Αγ. Ιωάννη και γύρω περιοχών και παρουσία του Βουλευτή Επικρατείας και πρώην Γ.Γ. Κοινωνικής  Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γεωργίου Σταμάτη, ο οποίος έχει σημαντική δράση για την κοινωνική ένταξη των Ρομά και την πρόληψη και αντιμετώπιση της Αστεγίας.

Σκοπός της συζήτησης ήταν η διερεύνηση των προβλημάτων της Κοινότητας Ρομά Κέρκυρας σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι υποδομές καθώς και οι δυνατότητες ενδυνάμωσης των μελών της με απώτερο στόχο την ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία.

Το έργο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων με συνέχιση της λειτουργίας του» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2021-2027».

ΦΩΤΟ@ ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ