Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν μας άκουσαν και τώρα (απο)κόπηκε η Λευκάδα!

ΑΝΑΣΑ/ΠΙΝ
29 Σεπτεμβρίου 2024 / 10:28

Αιχμηρή ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ (Θ. Γαλιατσάτος) για τις λευκαδίτικες περιπέτειες με την πλωτή γέυφρα, που έκλεισε επ΄ αόριστον για συντήρηση!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με απόφαση της λιμενικής αρχής η πλωτή γέφυρα της Λευκάδας έκλεισε επ’ αόριστο για την διέλευση των πλοίων, επειδή έληξε το Πιστοποιητικό Ασφαλείας!

Η ΑΝΑΣΑ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως από τον περασμένο Ιούλιο όπου με σχετική επερώτηση ενημέρωνε για την λήξη της εργολαβικής σύμβασης για τον «Δεξαμενισμό και συντήρηση της πλωτής γέφυρας» ήδη από 11/05/2024.

Οι απαντήσεις που έδωσε η περιφερειακή αρχή δεν έπεισαν κανένα.

Και το μοιραίο επήλθε, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ναυσιπλοΐα και την τουριστική οικονομία της Λευκάδας αλλά και συνολικά της Δυτικής Ελλάδας.

Ως γνωστόν η χρηματοδότηση είναι κυβερνητική υποχρέωση και η διαγωνιστική διαδικασία και παρακολούθηση υποχρέωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Πρακτική που ακολουθήθηκε με επιτυχία από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ το 2018 σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο.

Δυστυχώς τώρα καμμιά από τις δύο πλευρές δεν έκανε την δουλειά της.

Η μεν περιφερειακή αρχή άργησε να αντιληφθεί την σοβαρότητα του θέματος αλλά και όταν επισημάνθηκε από την παράταξή μας δεν έσπευσε να επιληφθεί αποτελεσματικά, η δε κυβέρνηση αρνείτο πεισματικά να χρηματοδοτήσει την συνέχιση του έργου (2,5-3,0 εκατομμύρια ευρώ) επικαλούμενη οικονομική δυσπραγία!

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ΑΝΑΣΑ καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ να χρηματοδοτήσει άμεσα το έργο και την περιφερειακή αρχή να προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία με συντετμημένες χρονικές προθεσμίες, ώστε να επανέλθει η κανονική λειτουργία στην γέφυρα.