Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Καρουσάδων ζητά ανάκληση απομάκρυνσης του Αρχιμουσικού Ν. Μεταλληνού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ
27 Σεπτεμβρίου 2024 / 14:14
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε προς το Δήμαρχο Β. Κέρκυρας, Γ. Μαχειμάρη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο «Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Καρουσάδων» προς το Δήμαρχο Β. Κέρκυρας με αφορμή την αντικατάσταση του Αρχιμουσικού Ν. Μεταλληνού. Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κύριε Δήμαρχε, Στην πρόσφατη ενημέρωση των Συλλόγων Φίλων των Φιλαρμονικών του Δήμου μας με χαρά υποδεχτήκαμε τις ανακοινώσεις σχετικά με την λειτουργία των Φιλαρμονικών και της επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος με το τέλος της εργασιακής αβεβαιότητας όσον αφορά τους Αρχιμουσικούς άλλα και τους δασκάλους για τις τρείς Φιλαρμονικές του Δήμου μας.

Όσον αφορά την Φιλαρμονική Καρουσάδων τα ευχάριστα νέα όπως φαίνεται δεν κράτησαν για πολύ καθώς μας ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του μέχρι τώρα Αρχιμουσικού κ. Νικόλαου Μεταλληνού. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και τη διαμαρτυρία μας για την απόφαση αντικατάστασης του επί δυόμιση χρόνια Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Καρουσάδων, κ. Νικόλαου Μεταλληνού η οποία φαίνεται να έχει ληφθεί χωρίς τη δέουσα διαβούλευση και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των μουσικών και μελών της Φιλαρμονικής μας.

Ο Αρχιμουσικός κ. Νικόλαος Μεταλληνός έχει υπηρετήσει μέχρι σήμερα με αφοσίωση και προσήλωση τη Φιλαρμονική μας, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της και στην συνοχή της, που είναι απαραίτητη, καθώς και στην καλλιέργεια της μουσικής παιδείας, στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην καλλιέργεια του πολιτιστικού πνεύματος των Καρουσάδων και του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Η παρουσία του ως αρχιμουσικού έχει αναγνωριστεί ευρέως και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους μουσικούς, μαθητές και στα μέλη της κοινότητά μας. Η απόφαση αυτή, θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή και το μέλλον της Φιλαρμονικής, καθώς δημιουργεί αναστάτωση και ανασφάλεια στους μουσικούς, τους μαθητές και στα μέλη της.

Εφόσον δεν υφίσταται κάποιος σοβαρός λόγος, ζητούμε να επανεξετάσετε άμεσα την απόφασή σας, ακούγοντας την φωνή των μουσικών, μαθητών και φίλων της Φιλαρμονικής Καρουσάδων ώστε να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που έχουμε κτίσει μέχρι σήμερα υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Νικόλαου Μεταλληνού.

Η τοπική κοινωνία στηρίζει έμπρακτα τη Φιλαρμονική και προσδοκά να δει τη συνέχιση της μακροχρόνιας παράδοσης που με τόσο κόπο χτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου: Κλαδάς Ιωάννης, Πιτικάρης Παναγιώτης, Μπούκας Μιλτιάδης, Βουργίδη Ιωάννα, Κουρσάρη Νικολέτα»

ΦΩΤΟ@ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ/ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.