Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για να τελειώσει το μαρτύριο της σταγόνας στο Πέραμα

Σε εξέλιξη η νέα γεώτρηση στη θέση Ζούγρα Κυνοπιαστών για την ενίσχυση της υδροδότησης της χαμηλής τουριστικής ζώνης του Γαστουρίου
ΓΕΩΤΡΗΣΗ
27 Σεπτεμβρίου 2024 / 13:47

Το πολύ μέχρι τη Δευτέρα, λένε στη ΔΙΑΔΕΥΑΚ, το νερό της νέας γεώτρησης θάχει πέσει στο δίκτυο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την ελπίδα πως αυτή είναι, τουλάχιστον για φέτος, η τελευταία πράξη του δράματος και θα αποκατασταθεί η υδροδότηση στο Πέραμα, ολοκληρώνεται η τρίτη γεώτρηση. Γίνεται στην ευρύτερη περιοχή και σύμφωνα με τη ΔΙΑΔΕΥΑΚ θα προσθέσει όσο νερό λείπει ημερησίως έτσι ώστε να μηδενισθούν οι πολύωρες διακοπές.

Το ιστορικό έχει ως εξής. Στην περιοχή Πέραμα/Γαστούρι υπάρχουν περί τις 8, 8,5 χιλ. κάτοικοι, ντόπιοι και επισκέπτες. Η κατανάλωση αυξάνεται στους καλοκαιρινούς μήνες. Κι αυτό έγινε και φέτος με συνέπεια να μεγαλώσουν και οι απαιτήσεις σε νερό. Έγιναν δυο νέες γεωτρήσεις, η δεύτερη απέφερε αρχικώς περί τα 110 κυβικά. Όμως γρήγορα η ροή της περιορίστηκε στα 65 κυβικά γεγονός που από μόνο του επέβαλε μεγαλύτερες διακοπές στην υδροδότηση.

Η ΔΙΑΔΕΥΑΚ προχώρησε σε τρίτη γεώτρηση στην Ζούγρα Κυνοπιαστών (φωτο), όπου βρήκε μεν νερό αλλά προέκυψε μικρή αναστολή της προσπάθειας λόγω διαφορών με τον ιδιοκτήτη του κτήματος. Η διαφορά διευθετήθηκε και σήμερα (27/9) αναμένεται η ολοκλήρωση ώστε να συνδεθεί με το δίκτυο και να προσθέσει σ' αυτό περί τα 35, 40 κυβικά και να βάλει έτσι ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ντόπιων και των επισκεπτών της περιοχής.