Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σπ. Βάρελης για το κλείσιμο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βόρειας Κέρκυρας

ΣΠ. ΒΑΡΕΛΗΣ
26 Σεπτεμβρίου 2024 / 11:27

"Κύριε Δήμαρχε δεσμευτείτε επιτέλους για ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου Αλμυρού Περιθείας γιατί φοβόμαστε ότι πολύ σύντομα στα 3 εκατομμύρια που χάσατε για το Κλειστό Γυμναστήριο θα προστεθεί και το ένα (1) εκατομμύριο χρηματοδότησης που θα χάσετε για αυτό το αθλητικό έργο "

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Β. ΚΕΡΚΥΡΑ). Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ το κλείσιμο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βόρειας Κέρκυρας που βρίσκετε στην Περίθεια. Να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι το Αθλητικό Κέντρο σε αυτή την κατάσταση βρίσκετε όχι την τελευταία βδομάδα αλλά τα τελευταία τρία (3) χρόνια.

Επομένως, τι συνέβη και προέκυψε αυτή η απόφαση;

Το μόνο που συνέβη είναι σε συνάντηση που ζήτησαν από την Δημοτική Αρχή η Διοίκηση, ο προπονητής και οι γονείς των αθλητών της ΓΕΘ για να εκφράσουν την αγωνία τους και να ζητήσουν ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου αναδεικνύοντας τις τραγικές συνθήκες μέσα στις οποίες τα τελευταία 3 χρόνια κρατάνε όρθια την αθλητική αυτή προσπάθεια δέχθηκαν μια αήθη επίθεση από τον Δήμαρχο κ. Μαχειμάρη με βασικό στόχο τον προπονητή της ΓΕΘ και παλαιό πρωταθλητή Ελλάδος κ. Δεληφώτη Δημήτρη, επί 33 χρόνια προπονητή του εν λόγω σωματείου. Ενώ παράλληλα ως επιτελάρχης της εφορίας ή ως Διοικητής του ΕΦΚΑ έστειλε επιστολή στο Δ.Σ. της ΓΕΘ για να μάθει πως πληρώνεται ο γυμναστής και με τι παραστατικά.

Τόση διαφάνεια πλέον!!!!!!!! Λες και δεν γνωρίζει τριάντα χρόνια πως πληρώνεται.

Στα δικά μας μάτια πάρθηκε αυτή η απόφαση που ουσιαστικά στοχεύει στην διάλυση της ΓΕΘ και στην εξοστράκιση του γυμναστή κ. Δεληφώτη από την περιοχή αλλά κυρίως να καταγραφεί ένα μήνυμα που όποιος τολμήσει να κριτικάρει, να υψώσει ανάστημα, να διεκδικήσει με αξιοπρέπεια τα δικαιώματα του και να εκφράσει διαφορετική άποψη για τα πράγματα απλώς θα συντριβεί, το είπε ευθαρσώς στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος ότι θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τον εν λόγω γυμναστή ακόμα και διαλύοντας την Γυμναστική Ένωση.

Κύριε Δήμαρχε ήρθε η ώρα να αντικρίσετε την αλήθεια για όλες τις αστοχίες των τελευταίων ετών που οδήγησε ένα αθλητικό κέντρο που έσφυζε από ζωή από αθλητές και αθλήτριες της ΓΕΘ αλλά κι του Σωματείου «Θιναλιακός» στην απόλυτη ανυπαρξία, μετέτρεψε τους αθλητές σε νομάδες που περιφέρονται ανά το νησί και τον Θιναλιακό τρία (3) χρόνια χωρίς στέγη.

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο από το 2010 και μετά συντηρούνταν αποκλειστικά και μόνο για ότι προέκυπτε (βλάβες εγκαταστάσεων, διαμόρφωση αποδυτηρίων κλπ ) από τους παράγοντες Θιναλιακού και ΓΕΘ.

Κύριε Δήμαρχε δεσμευτείτε επιτέλους για ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου Αλμυρού Περιθείας γιατί φοβόμαστε ότι πολύ σύντομα στα 3 εκατομμύρια που χάσατε για το Κλειστό Γυμναστήριο θα προστεθεί και το ένα (1) εκατομμύριο χρηματοδότησης που θα χάσετε για αυτό το αθλητικό έργο και θα μείνετε με τις φωτογραφίες και τις κορδέλες που κόβετε σε έργα άλλων, όπως η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια των γηπέδων Αυλιωτών και Καρουσάδων.

Προφανώς και θα επανέλθουμε αναλυτικότερα για τα Αθλητικά Έργα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ