Κυριακή 27.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά 4-6 ετών από το Ιόνιο Ωδείο

ΙΟΝΙΟ ΩΔΕΙΟ
24 Σεπτεμβρίου 2024 / 12:04
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Υπεύθυνη του τμήματος είναι η κα Μαρία Κρητικού, απόφοιτη του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στα παιδαγωγικά θέματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Ιόνιο ωδείο με χαρά σας παρουσιάζει το τμήμα μουσικοκινητικής για παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών. Η μουσική προσφέρει πολυάριθμα οφέλη για την ανάπτυξη των παιδιών, ενισχύοντας όχι μόνο τη διασκέδαση αλλά και τις γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Η μουσικοκινητική είναι μια εκπαιδευτική μέθοδος που συνδυάζει τη μουσική και την κίνηση, βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν τις κινητικές, νοητικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες. Μέσα από μουσικά παιχνίδια, ρυθμικές ασκήσεις και τραγούδια, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται δημιουργικά και να βελτιώνουν τη σωματική τους αντίληψη, ενώ παράλληλα καλλιεργούν την αίσθηση του ρυθμού και της μουσικής.

Οφέλη:

• Ενίσχυση της αίσθησης του ρυθμού και της μουσικής αντίληψης.

• Βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων και της συντονισμένης κίνησης.

• Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους.

• Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση μέσω της μουσικής έκφρασης

Το τμήμα μας προσφέρει ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον, όπου τα παιδιά μπορούν να νιώσουν άνετα και ελεύθερα να εκφραστούν. Μαζί θα δημιουργήσουμε μοναδικές στιγμές γεμάτες μουσική, ρυθμό και, πάνω από όλα, ατελείωτη χαρά!

Υπεύθυνη του τμήματος είναι η κα Μαρία Κρητικού, απόφοιτη του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στα παιδαγωγικά θέματα. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει ενώ τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο.

Ριζοσπαστών Βουλευτών 9, τηλέφωνο 2661046363 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.