Σάββατο 21.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην τουριστική έκθεση IFTM Top Resa Paris, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
20 Σεπτεμβρίου 2024 / 13:14

Η Top Resa Paris είναι μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις, όχι μόνο επειδή η γαλλική αγορά παρουσιάζει μεγάλα ρεύματα εξερχόμενου τουρισμού, αλλά και επειδή είναι ιδιαίτερα επιδραστική.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γαλλίας, IFTM Top Resa Paris, συμμετείχε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης & Δημοσίων Σχέσεων Σπύρο Χαλικιόπουλο.

Η Top Resa Paris είναι μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις, όχι μόνο επειδή η γαλλική αγορά παρουσιάζει μεγάλα ρεύματα εξερχόμενου τουρισμού, αλλά και επειδή είναι ιδιαίτερα επιδραστική.

Ειδικά για την Κέρκυρα, η Γαλλία αντιπροσωπεύει μια αγορά με μεγάλη ιστορία, καθώς οι τουριστικές μας σχέσεις, ανάγονται στη δεκαετία του 1950. Ας μην ξεχνάμε τον ρόλο που διαδραμάτισε η Γαλλία στη δημιουργία του φαινομένου του οργανωμένου, αλλά και στην ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Το Club Méditerranée, που άνοιξε το 1953 στη Δασιά, ήταν η πρώτη διεθνής τουριστική μονάδα που γνώρισε ο τόπος, διαμορφώνοντας τάσεις στον έκτοτε ελληνικό τουρισμό.

Σήμερα η Γαλλία αποτελεί την πέμπτη σε αριθμούς αγορά στη χώρα μας, με περίπου 91.000 επισκέπτες πέρυσι, ενώ φέτος παρουσιάζεται αυξητική τάση, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, μέχρι τον Ιούλιο καταγράφηκαν περίπου 61.000 αφίξεις από τη Γαλλία.

Ωστόσο η πέμπτη θέση της γαλλικής αγοράς έχει μεγάλες δυνατότητες ανόδου. Θεωρείται σκόπιμο να επιδιωχθεί ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών, με μια αγορά με την οποία έχουμε ισχυρούς δεσμούς και συγχρόνως παρουσιάζει σημαντικούς δείκτες αποδοτικότητας.

Εκτός από τα μεσογειακά θέλγητρα, στόχος μας είναι να αναδείξουμε και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας: Τη φύση, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της.

Με αφετηρία την κοινή μας ιστορία, από τη Ναπολεόντεια εποχή, φθάνουμε στο σήμερα και στις μεγάλες προοπτικές ανάδειξης του φυσιολατρικού τουρισμού που προσφέρει απλόχερα ο περιβαλλοντικός πλούτος του νησιού, χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες στους Γάλλους επισκέπτες.

Με αφορμή το προσεχές Κερκυραϊκό Πάσχα, εστιάζουμε στον μουσικό και εικαστικό μας πολιτισμό, καθώς και τη γαστρονομία, με εξαιρετική συγκυρία να αποτελεί το ότι το 2025 συμπίπτουν το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν επαφές και συνεργασίες με φορείς και παράγοντες του τουρισμού. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ, Ανδρέα Φιορεντίνο, ενώ ιδιαίτερη σημασία για την επέκταση του μεριδίου μας στη γαλλική αγορά είχε η συνεργασία με την προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ στη Γαλλία, Έμυ Αναγνωστοπούλου, από την οποία προέκυψε το πρώτο πλαίσιο κοινών δράσεων προβολής.

ΦΩΤΟ@ ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ