Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κουλούρη: "Aνταποκριθήκαμε και ανταποκρινόμαστε ως Δήμος Νότιας Κέρκυρας στα όσα είχαμε συμφωνήσει"

ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
20 Σεπτεμβρίου 2024 / 11:12
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η απάντηση της Δημοτικής Συμβούλου Παιδείας και προέδρου της Επιτροπής Παιδείας στην ανακοίνωση του ΣΕΠΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την ανακοίνωση του ΣΕΠΕ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, όπου όπως αναφέρει  συγκεκριμένα «αποτελεί απαράδεκτη και τραγική παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος του κάθε παιδιού στην εκπαίδευση, το γεγονός ότι, 2 εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι μαθητές/τριες της ειδικής εκπαίδευσης, δεν έχουν αρχίσει την φοίτηση τους, λόγω της αδιαφορίας και της ανεπάρκειας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας», ο Δήμος, δια της Δημοτικής Συμβούλου Παιδείας και προέδρου της Επιτροπής Παιδείας Στ. Κουλούρη δημοσιοποίησε την ακόλουθη απάντηση:

«Αναφερόμενοι στις δηλώσεις και καταγγελίες του προέδρου και εκπροσώπου του ΣΕΠΕ, Κυρίου Αντώνη Κουρσάρη, σχετικά με την παράδοση του 3ου Ειδικού Σχολείου, σας ενημερώνουμε ότι ανταποκριθήκαμε και ανταποκρινόμαστε ως Δήμος Νότιας Κέρκυρας στα όσα είχαμε συμφωνήσει σχετικά με την περίφραξη του σχολείου και τις εξωτερικές εργασίες εν μέση καλοκαιριού και σε τίποτα άλλο. Πότε δεν λάβαμε κατευθυντήριες συστάσεις η ενημέρωση και ουδέποτε συμφωνήσαμε στο αναλάβουμε όλα αυτά που μας αναλογείτε, ούτε για τον ειδικό εξοπλισμό, ούτε για τις μεταφορές, και όλα τα άλλα που αδίκως μας αναλογούντα περί ευθύνης του Δήμου. Πάντα είμαστε ανοιχτή στην κάθε συζήτηση και σύσκεψη και έχουμε κάθε καλή πρόθεση να συνεργαστούμε. 

Προσωπικά ως Στέλλα Κουλούρη και ως Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, σας αναφέρω και καταγγέλλω όσα ειπώθηκαν για εμένα και τις  δηλώσεις που έκανε ο Κύριος Πρόεδρος, που κατά την άποψη μου, και ως συνάδελφος εκπαιδευτικός θα ήταν πιο έντιμο να επικοινωνήσει ο ίδιο μαζί μου και να του απαντήσω ευθέως και πολιτισμένα παρά να βγάλει συμπεράσματα από άλλους. 

Ο σκοπός μας ως εκπαιδευτικοί άλλωστε είναι να ανοίγουμε τους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ μας και να μπορούμε να επιλύσουμε θέματα με τον διάλογο και όχι με αιχμές που δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Σας ευχαριστούμε.»

ΦΩΤΟ@ pixabay

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.