Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Συμμετοχή στον αγώνα κολύμβησης Albania Overboard (photos)

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
15 Σεπτεμβρίου 2024 / 16:42

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ionian Environment Foundation

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχε στον αγώνα κολύμβησης Albania Overboard το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, με το σκάφος της Πολιτικής Προστασίας "ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ ΙΜΙΑ 1996". Επικεφαλής της ομάδας ήταν η Αντιδήμαρχος Σπυριδούλα Κόκκαλη, ενώ επέβαιναν επίσης ο Νικόλαος Πουλής (Ιατρός), ο Γεώργιος Μαυρόπουλος (Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου) και η Δήμητρα Κοκκινόρη (Νοσηλεύτρια από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου).

 

Σκοπός της παρουσίας του πληρώματος του δήμου ήταν η στήριξη της διοργάνωσης και η παροχή βοήθειας εφόσον αυτό ήταν απαραίτητο. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η αρχικά προγραμματισμένη διαδρομή από το Εξαμίλι της Αλβανίας προς τον Άγιο Στέφανο Σινιών δεν κατέστη δυνατή. Αντ' αυτού, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της ακτογραμμής, από την Κουλούρα έως τον Άγιο Στέφανο.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ionian Environment Foundation, με τα έσοδα να διατίθενται για την υποστήριξη του Ionian Dolphin Project και του Posidonia, που εργάζονται για την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Από το 2014, η διοργάνωση αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον. Φέτος, συμμετείχαν πάνω από 50 αθλητές από όλον τον κόσμο.

 

ΦΩΤΟ@ FB ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΟΚΚΑΛΗ