Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του Καρκίνου από τον Δήμο Βόρειας στη Μνήμη της Άννας Μουζακίτη

ΑΝΝΑ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ
11 Σεπτεμβρίου 2024 / 19:41

Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας "Αγία Ειρήνη", το Κέντρο Υγείας «Αγίου Αθανασίου», το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αχαράβης ,τον Σύλλογο Ιατρών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κέρκυρας και το Βοήθεια στο Σπίτι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την έγκριση των δράσεων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων 'Άννα Μουζακίτη' αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προαγωγής της δημόσιας υγείας και της υποστήριξης των δημοτών με ουσιαστικές και ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες, ημερίδες και ευαισθητοποίηση."

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Αριθμός Απόφασης: 18-143/04.09.2024

ΑΔΑ (Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης): [ΩΔΡΦ46ΜΓΜΥ-ΦΘΕ]

Εισηγήτρια: Σπυριδούλα Κόκκαλη - Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και τέλεσης Πολιτικών Γάμων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αποφάσισε ομόφωνα την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024,την έγκριση των δράσεων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων με τίτλο "Άννα Μουζακίτη", οι οποίες περιλαμβάνουν:

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις: Εξετάσεις όπως το τεστ Παπανικολάου, μαστογραφίες, PSA για άνδρες και άλλες ειδικές εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου, διαθέσιμες σε όλους τους δημότες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ενημερωτικές Ημερίδες και Εκδηλώσεις: Διοργάνωση ημερίδων για την πρόληψη του καρκίνου, με τη συμμετοχή ειδικών γιατρών, επιστημόνων και εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας.

Εκστρατείες Ευαισθητοποίησης: Εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου μέσω τοπικών ΜΜΕ, κοινωνικών δικτύων και εκδηλώσεων στην κοινότητα.

Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας "Αγία Ειρήνη", το Κέντρο Υγείας «Αγίου Αθανασίου», το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αχαράβης ,τον Σύλλογο Ιατρών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κέρκυρας και το Βοήθεια στο Σπίτι.

Οι γιατροί θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενισχύοντας το πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την έγκριση των δράσεων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων 'Άννα Μουζακίτη' συνιστά ένα καθοριστικό βήμα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας. Με αυτήν την απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο δείχνει τη δέσμευσή του για την προάσπιση της υγείας των δημοτών, προσφέροντας τους δωρεάν και σημαντικές προληπτικές εξετάσεις και ενημέρωση. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της πολύτιμης συνεισφοράς της Άννας Μουζακίτη στην κοινωνία μας."