Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να εξωραΐσει την κατάσταση στα σχολεία, επιχείρησε ο πρωθυπουργός

Νέα διαμαρτυρία ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ Κέρκυρας για την εξίσωση πτυχίων
ΕΛΜΕ
09 Σεπτεμβρίου 2024 / 18:49

Η ΕΛΜΕ Κερκύρας επισημαίνει ότι άφησαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, το Σαββατοκύριακο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ). Δεν ακούσαμε τίποτα για τα πραγματικά προβλήματα που καίνε, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

-για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία και που για να αντιμετωπιστούν προχωρούν σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων.

-για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές.

-για το γεγονός ότι σήμερα δεκάδες εκπαιδευτικοί μένουν σε σκηνές και αυτοκίνητα γιατί ο πενιχρός μισθός που παίρνουν δεν τους φτάνει για να βρουν σπίτι, όχι μόνο στις τουριστικές περιοχές.

Πάει πολύ η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για το ύψος των διορισμών, όταν αυτοί είναι λιγότεροι από το 50% των συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων χρόνων, όταν το 1/3 των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι αναπληρωτές και όταν στοιβάζει 25, 26 ακόμα και 27 μαθητές σε ένα τμήμα.

Πάει πολύ η κυβέρνηση να μιλάει για μέτρα ενίσχυσης του σχολείου με τα ψηφιακά φροντιστήρια, όταν εδώ και χρόνια έχει επί της ουσίας καταργήσει την ενισχυτική διδασκαλία και την πρόσθετη διδακτική στήριξη που δίνει τη δυνατότητα της εξατομικευμένης στήριξης των παιδιών που έχουν ανάγκη.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ